ТИ БИХ затражио од Предсједништва Програм реформи

Организација Транспаренцy Интернатионал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) је званично од Предсједништва БиХ затражило да јој достави примјерак документа "Програм реформи".

Босна и Херцеговина 26.11.2019 | 22:31
ТИ БИХ затражио од Предсједништва Програм реформи
"Позивајући се на чланове 4. и 11. Закона о слободи приступа информацијама БиХ, замолили бисмо вас да нам доставите примјерак 'Програм реформи БиХ', усвојен на 44. ванредној сједници Предсједништва БиХ", пише у допису ТИ БиХ Предсједништву БиХ.

"Програм реформи" чува се у тајности и, како се тврди, његов садржај познат је једино члановима Предсједништва БиХ.

С једне стране, тврди се да је тај документ преименовани "Годишњи национални програм" (АНП), који значи почетак реализације "Акционог плана за чланство у НАТО", а с друге стране, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и његов Савез независних социјалдемократа (СНСД) тврде да се не ради о документу којим ће се активирати МАП.

Предсједништво Босне и Херцеговине је 19. новембра донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије (СНСД) за предсједавајућег Вијећа министара БиХ, као и одлуку да се у сједиште НАТО-а у Бриселу достави "Програм реформи БиХ", дан након што Представнички дом БиХ потврди именовање предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Папцине напред!

27.11.2019 06:08

Не мозе увид док не буде МАП, па онда ЦУТ, а послије када народу буде ЦАП, е онда це бити увида у МАП!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

27.11.2019 10:02

Све рецено

Name

И

27.11.2019 08:09

исто це бити као са хап лап цап хамзи га дрп!!!!!мисаоне ријеци за балканске назови политицаре увезану криминалну хоботницу !!пљацка стољеца!!дрзава народ опљацкан до коске растјеран а они играју се високе политике са високом силама сваки у својему тору!!цап лап цап хамзи гавдрп удрузенооооо зналацки за свој дзеп!нахапали се па сад игре лудеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

27.11.2019 09:18

Не разумијем ту хектику, ако је предсједниство донијело одлуку да неце бити објављивања документа до потврде вијеца министара онда то треба постовати или се овдје позива на непостовања одлука предсједниства БиХ. Када доносе неке одлуке онда се критикују, када се не састају онда се опет критикују, медијима и њиховим менторима никад угодити.

ОДГОВОРИТЕ