TI BIH zatražio od Predsjedništva Program reformi

Organizacija Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) je zvanično od Predsjedništva BiH zatražilo da joj dostavi primjerak dokumenta "Program reformi".

Bosna i Hercegovina 26.11.2019 | 22:31
TI BIH zatražio od Predsjedništva Program reformi
"Pozivajući se na članove 4. i 11. Zakona o slobodi pristupa informacijama BiH, zamolili bismo vas da nam dostavite primjerak 'Program reformi BiH', usvojen na 44. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH", piše u dopisu TI BiH Predsjedništvu BiH.

"Program reformi" čuva se u tajnosti i, kako se tvrdi, njegov sadržaj poznat je jedino članovima Predsjedništva BiH.

S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani "Godišnji nacionalni program" (ANP), koji znači početak realizacije "Akcionog plana za članstvo u NATO", a s druge strane, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) tvrde da se ne radi o dokumentu kojim će se aktivirati MAP.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao i odluku da se u sjedište NATO-a u Briselu dostavi "Program reformi BiH", dan nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Papcine napred!

27.11.2019 06:08

Ne moze uvid dok ne bude MAP, pa onda CUT, a poslije kada narodu bude CAP, e onda ce biti uvida u MAP!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

27.11.2019 10:02

Sve receno

Name

I

27.11.2019 08:09

isto ce biti kao sa hap lap cap hamzi ga drp!!!!!misaone rijeci za balkanske nazovi politicare uvezanu kriminalnu hobotnicu !!pljacka stoljeca!!drzava narod opljackan do koske rastjeran a oni igraju se visoke politike sa visokom silama svaki u svojemu toru!!cap lap cap hamzi gavdrp udruzenooooo znalacki za svoj dzep!nahapali se pa sad igre ludeee

ODGOVORITE
Name

niko nikanovic

27.11.2019 09:18

Ne razumijem tu hektiku, ako je predsjednistvo donijelo odluku da nece biti objavljivanja dokumenta do potvrde vijeca ministara onda to treba postovati ili se ovdje poziva na nepostovanja odluka predsjednistva BiH. Kada donose neke odluke onda se kritikuju, kada se ne sastaju onda se opet kritikuju, medijima i njihovim mentorima nikad ugoditi.

ODGOVORITE