Сплит: Посљедњи поздрав Оливеру

У Хрватском народном казалишту у Сплиту завршена је комеморација за Оливера Драгојевића. Бројне познате особе с хрватске естраде дошле су се опростити од музичке легенде, а међу окупљенима могло се видјети Џибонија,Тонија Цетинског, Дорис Драговић, Стјепана Хаусера, Марију Хусар, Северину и Игора Којића, Никшу Братоша и многе друге.

Регион 31.07.2018 | 12:36
Сплит: Посљедњи поздрав Оливеру
Оливерова породица сједила је у првом реду, а супруга Весна чврсто за руку држала је најстаријег сина. Поред ње сједила је предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, преноси Индеx.хр.

Комеморацију је отворила клапа пјесмом “Мој галебе”.



– Без обзира у којег Бога вјерујемо, сви се осјећамо исто ових дана, уједињени у боли. Сјећам се љета 1991. кад смо радили пјесму ”Моја домовина”. Одмах смо се усугласили да ће је Оливер започети и завршити – рекао је Никша Братош у свом говору на комеморацији.

– Има једна прича коју ћу памтити до краја живота, кад је Оливеру позлило прије десет година и говоре му: ”Чувај се, пази шта радиш.” И онда један човјек је рекао: ”Оливере, чувај се, ако нам одеш ти, онда смо пропали.” Оливер је рекао да је на свом броду он и капетан и слуга. И такав је био у свим сегментима живота. Први, а за себе увијек задњи. Желио бих рећи свом капетану да је све како триба и да је све ово море само за те – рекао је Џибони готово кроз сузе.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дубравка

31.07.2018 16:58

.. Адио,Папе... Мирно море и сапат скољки....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Модрича

31.07.2018 17:40

Хвала му за све што је учинио до сада, слава му!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

31.07.2018 20:06

велики пјевач и велики усташа

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко оксан

01.08.2018 15:20

Националиста ко и остали сокци.