Добри односи БиХ и Руске Федерације

Делегација Државне Думе Руске Федерације састала се данас,првог дана тродневне посјете БиХ,са предсједавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младеном Босићем те са члановима  парламентарне групе пријатељства за средњу и источну Европу. Током разговора је констатовано да постоји потреба за проширење политичке и економске сарадње двије земље.

Босна и Херцеговина 10.04.2018 | 15:54
Добри односи БиХ и Руске Федерације
"БиХ и Руска Федерација имају добре и стабилне односе али је сарадња Руске Думе и Парламентарне скупштине БиХ без разлога на ниском нивоу'',оцијенио је Босић, наводећи да је овом приликом упућен позив предсједнику Руске Думе да појети БиХ.

Босић је додао да Русија игра велику улогу у међународним политичким и економским односима,да је важна земља за БиХ, наводећи да се БиХ није продружила Европској унији у увођењу санкција према Руској Федерацији.

,,Размијенили смо обострану забринутоат да би се овдје могла поновити прошлост, односно да се велике силе играју а мали народи настрадају.Сматрамо да разговором и дијалогом требамо да рјешавамо своје проблеме а не да то умјесто нас раде велике силе'',истакао је Босић.

Разговарало се и о економској сарадњи. 

,,Морамо се више потрудити да и ми будемо више присутни на руском тржишту, да покушаму пласирати наше производе'', казао је Босић и додајући да су руски парламентарци обећали да ће отворити теме побољшања политичких али и економских односа са БиХ.

Замјеник предсједника Комитета Државне Думе Русије за финансијско тржиште Игор Дивинскиј је казао да је његова посјета почетак развоја парламентарне сарадње двије земље.

,,Ми смо народи који имају заједничке коријене и постоји пуно могућности да сарађујемо и размјењујемо искуства о различитим питањима'',истакао је Дивинскиј.

О унапређењу политичке и економске сарадње БиХ и Русије разговарало се и на састанку делегације Руске Думе са парламентарном групом пријатељства.



БН телевизија)
.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Илија из Зворника

10.04.2018 14:09

Сарадња Русие и СРПСКЕ РЕПУБЛИКЕ је на врло висиком нивоу јел је ту нас прецједник Додик а нормално да РУСИ неце са турцима ниста даимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

10.04.2018 15:09

Србе у РС изгледа цека судбина иста ко у Србској крајини, вријеме це показат.

Name

Педја

10.04.2018 17:29

Ако си ти Илија Додикова изборна база,а видим да јеси,теско Републици Српској.

Name

Свашта

11.04.2018 10:36

Драги Илија, да Руси толико воле Републику Српску, онда не би забранили увоз воћа из БиХ, који је прије свега погодио пољопривреднике из Републике Српске, а мање "Турке" како их ти назва. Руси гледају на све ово прије свега са економског и фитосанитарног, а мање с емотивног аспекта.

Name

А Гардијан

10.04.2018 14:12

А јел то мисли и Гардијан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

10.04.2018 17:10

Хајде ето, бар знаш написати назив тог медија.

Name

Дон

10.04.2018 16:56

Јел Илија,дивота је кад мрзис,бас се сада Турци насикирасе сто им примитивни Илија ово написа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2018 17:04

Теби твоји ако су прицали Бäнке о турцима мени ниси то су исто они сто називамо фасистицка или окупатори