Аустрија: Забрана ношења "бурки"

Закон о забрани покривања лица у Аустрији ступио је данас на снагу и од сада свако, ко у јавности носи одећу која му покрива лице, може бити кажњен са до 150 евра.

Свијет 01.10.2017 | 11:30
Аустрија: Забрана ношења "бурки"
О забрани, која се у Аустрији назива и „забраном бурки“, информишу флајери који су направљени на немачком, енглеском, турском и арапском језику.

Такође су о ступању на снагу закона информисане су амбасаде, међународне организације и исламска верска заједница.

Према закону, ако особа, на захтев полиције открије лице, неће бити изречена казна, али ако то не учини биће ухапшена ради утврђивању идентитета, те је последица и казна.

Алжирско-француски бизнисмен Рашид Неказ најавио је да ће, као и што чини у другим земљама, преузети казне које буде изрекла аустријска полиција муслиманским женама због ношења гардеробе по исламским верским законима.

„Ако се прихвата слобода вере мора се прихватити и видљивост вера“, поручио је Неказ.

Занимљиво је да су аустријски бискупи критиковали нови закон, а кардинал Кристоф Шенборн рекао је да се ради о „превеликом захвату у цивилне слободе“.

Аустријска полиција најавила је да ће, у примени закон, бити посебно „сензибилна“.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ето,

01.10.2017 11:27

Недсју висе да се носе бурке, да се види која долази на зурке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не дају висе да се носе бурке

01.10.2017 11:49

Поцео је лов на Турке! Тако звуци пуно прецизније и у складу са ситуацијом. Господин који хуска зене да се противе закону, да их региструју и да се не могу запослити или да им социјално прекине помоц с образлозењем да ако је платио казну онда их мозе и издрзавати је њихов непријатељ. Ово није 1941. и нико не треба услуге Муслиману у лову на Јевреје, Србе и Роме. Сад су Муслимани Јевреји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

01.10.2017 12:58

јакако

Name

@ ја како

01.10.2017 14:50

Овако, да би се добио легалан посао мора се донијети потврда из Полиције о неказњавању. Сваки прекрсај се региструје најмање 3 године. Ако је на социјали, они укину све осим најнузнијег за крану - преполове паре. Дјецу одузимају без милости па ти вристи, плаци, псуј. Неце издобрити. Наравно, све оне могу преселити у Алзир, Босну, Иран, Саудијску Арабију, Катар али нема социјалног и то их дрзи да зиве гдје мрзе као и вецину вас. Нико не воли не-Муслимани али нико није вратио паре добијене од крста и сланине. Дакако и овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вијерски Савјетник

01.10.2017 19:56

Па то је тако једноставно,коме се не свидја врати се у своју матицну земљу из које је досао и ту лијепо узива у вијерским слободама до миле воље.Тако мени казе мој комсија Рагиб:,,Миле ако ти се не свидја у БИХ,правац Србија и ако сам ја овде родјен а он 1982.доселио из Раске Области(Сндзак,данасња Србија).

ОДГОВОРИТЕ