Austrija: Zabrana nošenja "burki"

Zakon o zabrani pokrivanja lica u Austriji stupio je danas na snagu i od sada svako, ko u javnosti nosi odeću koja mu pokriva lice, može biti kažnjen sa do 150 evra.

Svijet 01.10.2017 | 11:30
Austrija: Zabrana nošenja "burki"
O zabrani, koja se u Austriji naziva i „zabranom burki“, informišu flajeri koji su napravljeni na nemačkom, engleskom, turskom i arapskom jeziku.

Takođe su o stupanju na snagu zakona informisane su ambasade, međunarodne organizacije i islamska verska zajednica.

Prema zakonu, ako osoba, na zahtev policije otkrije lice, neće biti izrečena kazna, ali ako to ne učini biće uhapšena radi utvrđivanju identiteta, te je posledica i kazna.

Alžirsko-francuski biznismen Rašid Nekaz najavio je da će, kao i što čini u drugim zemljama, preuzeti kazne koje bude izrekla austrijska policija muslimanskim ženama zbog nošenja garderobe po islamskim verskim zakonima.

„Ako se prihvata sloboda vere mora se prihvatiti i vidljivost vera“, poručio je Nekaz.

Zanimljivo je da su austrijski biskupi kritikovali novi zakon, a kardinal Kristof Šenborn rekao je da se radi o „prevelikom zahvatu u civilne slobode“.

Austrijska policija najavila je da će, u primeni zakon, biti posebno „senzibilna“.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Eto,

01.10.2017 11:27

Nedsju vise da se nose burke, da se vidi koja dolazi na zurke.

ODGOVORITE
Name

Ne daju vise da se nose burke

01.10.2017 11:49

Poceo je lov na Turke! Tako zvuci puno preciznije i u skladu sa situacijom. Gospodin koji huska zene da se protive zakonu, da ih registruju i da se ne mogu zaposliti ili da im socijalno prekine pomoc s obrazlozenjem da ako je platio kaznu onda ih moze i izdrzavati je njihov neprijatelj. Ovo nije 1941. i niko ne treba usluge Muslimanu u lovu na Jevreje, Srbe i Rome. Sad su Muslimani Jevreji.

ODGOVORITE
Name

To

01.10.2017 12:58

jakako

Name

@ ja kako

01.10.2017 14:50

Ovako, da bi se dobio legalan posao mora se donijeti potvrda iz Policije o nekaznjavanju. Svaki prekrsaj se registruje najmanje 3 godine. Ako je na socijali, oni ukinu sve osim najnuznijeg za kranu - prepolove pare. Djecu oduzimaju bez milosti pa ti vristi, placi, psuj. Nece izdobriti. Naravno, sve one mogu preseliti u Alzir, Bosnu, Iran, Saudijsku Arabiju, Katar ali nema socijalnog i to ih drzi da zive gdje mrze kao i vecinu vas. Niko ne voli ne-Muslimani ali niko nije vratio pare dobijene od krsta i slanine. Dakako i ovako.

ODGOVORITE
Name

Vijerski Savjetnik

01.10.2017 19:56

Pa to je tako jednostavno,kome se ne svidja vrati se u svoju maticnu zemlju iz koje je dosao i tu lijepo uziva u vijerskim slobodama do mile volje.Tako meni kaze moj komsija Ragib:,,Mile ako ti se ne svidja u BIH,pravac Srbija i ako sam ja ovde rodjen a on 1982.doselio iz Raske Oblasti(Sndzak,danasnja Srbija).

ODGOVORITE