Сјеверна Кореја поново пријети

Уколико Сједињене Америчке Државе предузму "помахнитале акције" којима се Сјеверној Кореји негира право на постојање, Пјонгјанг ће употријебити свој нуклеарни арсенал, упозорио је амбасадор Сјеверне Кореје у Москви Ким Хјун Џун.

Свијет 30.09.2017 | 20:31
Сјеверна Кореја поново пријети
"Данас се сценарио на Корејском полуострву не одвија у корист мира. Ситуација се креће ка рату и сукобу", рекао је Ким Хјун Џун на конференцији посвећеној миру на Корејском полуострву и будућем поновном уједињењу Сјеверне и Јужне Кореје.

Амбасадор Сјеверне Кореје у Москви тврди да САД и њихови "саучесници" одбијају идеје Пјонгјанга и политички систем Сјеверне Кореје и "настављају непријатељску политику гушења и изолације Сјеверне Кореје".

Оцјењује да је Корејско полуострво подељено због тежњи САД да доминирају свијетом, пренио је Тас.



"Циљ поновног уједињења не може се постићи, јер Вашингтон не престаје да се мијеша у наше унутрашње послове", додао је Хјун Џун.

Тврди да сваки пут када односи између Сјеверне и Јужне Кореје покажу знаке побољшања, САД коче тај процес.

Амбасадор је рекао да су "помахнитале ријечи" америчког предсједника Доналда Трампа на Генералној скупштини УН о потпуном уништењу Сјеверне Кореје "откриле целом свету степен немарности америчке непријатељске политике".

"Уколико се САД понашају на начине којима се ускраћује нашим државама право на постојање, на нашу републику, као што је наш врховни лидер Ким Џонг Ун рекао, натераћемо их да у потпуности плате фер снагом нашег нуклеарног арсенала", поручио је Хјун Џун.

Додао је да "превенција рата и заштита мира" остају најважнија питања на Корејском полуострву.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

yугословен

30.09.2017 19:04

ТРАМП ИЗАЗИВА ОВАЈ РАТ А АМЕРИКА ОВАЈ РАТ ГУБИ УБИЦЕ ИХ КОРЕЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Yу,

30.09.2017 22:13

Зависи,у коју страну це ветар да удари...

Name

НЕ БИ РЕКАО

01.10.2017 06:39

АМЕРИКА ЦЕ ТАЈ РАТ ДОБИТИ САМО СТО ЦЕ МОЗДА ОСТАТИ БЕЗ 20 000 000 СТАНОВНИКА, ЈЕР НЕ МОЗЕ СЕЈВЕРНА КОРЕА ПРОТИВ ЦИТАВОГ СВИЈЕТА.

Name

Роспyа

01.10.2017 06:47

Овај пут ће морати Америка, да попусти... ако не попусти, она ће да.....

ОДГОВОРИТЕ