Sjeverna Koreja ponovo prijeti

Ukoliko Sjedinjene Američke Države preduzmu "pomahnitale akcije" kojima se Sjevernoj Koreji negira pravo na postojanje, Pjongjang će upotrijebiti svoj nuklearni arsenal, upozorio je ambasador Sjeverne Koreje u Moskvi Kim Hjun Džun.

Svijet 30.09.2017 | 20:31
Sjeverna Koreja ponovo prijeti
"Danas se scenario na Korejskom poluostrvu ne odvija u korist mira. Situacija se kreće ka ratu i sukobu", rekao je Kim Hjun Džun na konferenciji posvećenoj miru na Korejskom poluostrvu i budućem ponovnom ujedinjenju Sjeverne i Južne Koreje.

Ambasador Sjeverne Koreje u Moskvi tvrdi da SAD i njihovi "saučesnici" odbijaju ideje Pjongjanga i politički sistem Sjeverne Koreje i "nastavljaju neprijateljsku politiku gušenja i izolacije Sjeverne Koreje".

Ocjenjuje da je Korejsko poluostrvo podeljeno zbog težnji SAD da dominiraju svijetom, prenio je Tas.



"Cilj ponovnog ujedinjenja ne može se postići, jer Vašington ne prestaje da se miješa u naše unutrašnje poslove", dodao je Hjun Džun.

Tvrdi da svaki put kada odnosi između Sjeverne i Južne Koreje pokažu znake poboljšanja, SAD koče taj proces.

Ambasador je rekao da su "pomahnitale riječi" američkog predsjednika Donalda Trampa na Generalnoj skupštini UN o potpunom uništenju Sjeverne Koreje "otkrile celom svetu stepen nemarnosti američke neprijateljske politike".

"Ukoliko se SAD ponašaju na načine kojima se uskraćuje našim državama pravo na postojanje, na našu republiku, kao što je naš vrhovni lider Kim Džong Un rekao, nateraćemo ih da u potpunosti plate fer snagom našeg nuklearnog arsenala", poručio je Hjun Džun.

Dodao je da "prevencija rata i zaštita mira" ostaju najvažnija pitanja na Korejskom poluostrvu.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

yugosloven

30.09.2017 19:04

TRAMP IZAZIVA OVAJ RAT A AMERIKA OVAJ RAT GUBI UBICE IH KOREJA

ODGOVORITE
Name

Re Yu,

30.09.2017 22:13

Zavisi,u koju stranu ce vetar da udari...

Name

NE BI REKAO

01.10.2017 06:39

AMERIKA CE TAJ RAT DOBITI SAMO STO CE MOZDA OSTATI BEZ 20 000 000 STANOVNIKA, JER NE MOZE SEJVERNA KOREA PROTIV CITAVOG SVIJETA.

Name

Rospya

01.10.2017 06:47

Ovaj put će morati Amerika, da popusti... ako ne popusti, ona će da.....

ODGOVORITE