Неће бити смјене Савјета министара

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић је констатовао да Савјет министара БиХ нема подршку парламента, али је мишљења да неће бити разријешен због процедура које морају проћи оба парламентарна дома. Каже да није задовољан радом ниједног нивоа власти, илуструјући то примјером кашњења одговора на Упитник ЕУ. Најавио је за следећи седмицу разговоре са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Босна и Херцеговина 08.07.2017 | 09:29
Неће бити смјене Савјета министара
Човић сматра да треба хитно приступити рјешавању нагомиланих проблема у обавјештајном сектору, за који сматра да није кориштен у интересу свих институција БиХ, него за потребе одређених политика.

"Видјели сте колико проблема имамо у обавјештајном сектору и они ће све више долазити до изражаја, јер је тај систем кориштен у различите политичке сврхе посљедњих година", рекао је Човић.

Он је за сарајевски "Дневни аваз" истакао да су након отварања тих питања на површину изашле све недосљедности и груба кршења закона.

Човић сматра да је и раније требало доћи до састанка Заједничке комисије Парламентарне скупштине БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције и Извршно-безбједносним комитетом, који чине предсједавајући Савјета министара БиХ и двојица његових замјеника.

"Мислим да је и прије требало доћи до тог састанка јер ми сада спашавамо што се може спасити", закључио је Човић.

Он је констатовао да Савјет министара БиХ нема подршку парламента, али је мишљења да неће бити разријешен због процедура које морају проћи оба парламентарна дома.

"Нисам задовољан радом ниједног нивоа власти", рекао је Човић и као примјер навео кашњење одговора на Упитник ЕУ, који је требало да буду готов до краја маја.

Човић, који је и предсједник ХДЗ БиХ, става је да политички лидери наредни период морају искористити да извуку максимум из сарадње и за идућу седмицу најавио састанак са предсједником Републике Српске и лидером СНСД-а Милорадом Додиком, који ће званично посјетити Мостар.

Хрватски члан Предсједништва рекао је да ће Предсједништво на наредној сједници упутити званичан позив за посјету БиХ предсједнику Србије Александру Вучићу, те да је у плану да се у посјету ускоро позове и предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зоки

08.07.2017 07:40

Неце ти успијети идиоте да са својим пајтасем Додиком направис неред у БиХ као 1991год.Само Вас нереди у БиХ могу спасити робије тебе Изетбегобица о Додика.Нико висе неце ратовати ради бољег зивота Васих породица.Мозете разбити БиХ,али народ са Вама на целу и уопсте у цијелони никад неце лијепо зивјети на овим просторима па како год се Дрзава звала,као сто Народ не зиви у Хрватској и у Србији,а то је показатељ исељавање са ових простора Коме треба Дрзава без просперитета,са корупцијом и криминалом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

08.07.2017 08:09

Браво Зоки. Зарад криминалаца типа Цовица и других, не би требало апсолутно ниста урадити осим да их се потрпа у затворе на дугороцне робије и да им се одузме комплетна имовина и врати народу ид кога је опљацкана. Најбољи примјер је дервентски УНИС за којег сви знају али ноко ниста не цини. Исто као и за Љубију, Рафинерију, Зељезнице, и јос многе друге. Вријеме да СИПА поцне ту банду одводити заувијек са ових простора прије него ли сав народ буде присиљен због неимастине напустити БИХ. ОТВОРИМО ОЦИ, СВИ СМО МИ БРАЦА И ПОЗИЦЕМО ИЗ ЈЕДНЕ КУЦЕ, БИХ. Ова банда нас је због својих интереса завадила.

Name

истина

08.07.2017 21:33

Банду у затвор и свако на своју страну! Не моземо заједно и то је свима јасно а федерацију дјелите са Хрватима како вас воља!Срби су себи вољом народа направили дрзаву а ви радите ста хоцете и уредјујте како волите ти је једино рјесење.

Name

17 крајиска витеска бригада

09.07.2017 18:26

Браво Зоки,никад не би висе узео пуску у руке једном сам узео да оног лопова и криминалца Бакира фамилија зиви на високој нози а моја фамилија зиви на рубу егзистенције.Па погледај на све ово Додик у свом тору зиви ко бубрег у лоју а обицан народ презивљава,тако исто и у свом тору ради онај криминалац Цовиц.

Name

борац

08.07.2017 08:07

Баја реце да је вец смијењен ко лазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

08.07.2017 08:38

Не треба Баја да смјењује када немас вецину у парламенту у нормалним земљама влада аутоматски пада оцито је да парламенту БиХ нема вецине сто знаци да савјет министара ради нелегално.

Name

Кики

08.07.2017 09:04

Па Објективан није бас тако како ти писес. Ил не знас ил се волис правит паметан. Баја је рекао да СНСД има довољан број за смијену. Медјутим, како ти казес..аутоматски треба подици те руке у парламенту. То јос нисмо видјели. А за твоју информацију,постоје у парламентарном свијету и мањинске владе. И то није бас несто ново, десавало се у пуно еуропских дрзава.

Name

@објективан

08.07.2017 10:09

Човић је један од ТРИ ћлана Предсједништва, који немају никаквих додирних тачака са вијећем министара. Укратко, може им се само сагети. Увијек ће бити довољно руку у парламенту да се Тхомпсонов амиџа смири. Ако ниси знао, опозиција такође има право гласати и никада неће дозволити циркус у организацији Љевчанског и Лиштичког мајмуна...

Name

Па да

08.07.2017 09:56

Е јес га неко клепио по усима.Иде Доди да му казе да це и он по носу добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

08.07.2017 10:29

Вама крај нама рај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагог

08.07.2017 12:19

Овај Цовиц је највеци демагог у БиХ. А заједно са Додиком умотани кримоси. Страсно их је гледати. Намјестио је зета и обадвије кцерке за дебеле плате. Поред толико богаства треба им јос и високе дрзавне плате. Да ли се боје бога.

Name

Денис

08.07.2017 11:35

Хахаха ово нигдје нема.. Није задовољан ни једним нивоом власти, а он власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

08.07.2017 14:55

ДОДИК И ЦОВИЦ СУ БРАНИТЕЉИ СТВАРАОЦА РС И ХРХБ МАЈМУНИ ПИТАЈТЕ СЕ СТО НАРОД РАСТЈЕРАСТЕ ОСТА ПИСТА ВАСА ЗЕМЉА РС И ХРХБ ОГРАДИТЕ ЈЕ БОДЉИКАВОМ ЗИЦОМ ДА СЕ НЕ ЗОВЕ НИЦИЈА.ПУСТО ЦЕ ОСТАТИ И ВАСЕ СВЕ.МИЛЕ ИНВЕСТИРА У ЛИНЕА А ОВАЈ ПРАВИ КАБИНЕТЕ СА СТИЛСКИМ НАМЈЕСТАЈЕМ. ЦОВИЦУ ДА НЕЦЕС КУПОВАТИ СТАН У НАСЕЉУ БЕОХРАД НА ВОДИ ПА ДАЉИНСКИМ УРАВЉАТИ ОД БАЛИНОВЦА ПРЕКО ЦИМА, ПЛАНИНИЦЕ,ГОРАНАЦА,БОГОДОЛА, КАРАМАНОВИ КЛАНАЦА, БЛИДИЊА ДО ШЦИТА ПОНОВИЦЕ СЕ АКЦИЈА РАДУСА 72,