Без провокација у Сребреници

Управни одбор Савјета за провођење мира у БиХ (ПИК), разматрајући догађаје у Сребреници, те ширем подручју уочи предстојећих комеморација, апеловао је на учеснике свих вјера и националности да се понашају достојанствено, како доликује природи овог догађаја.

Босна и Херцеговина 07.07.2017 | 18:21
Без провокација у Сребреници
“Напади на ожалошћене и преживјеле, као и на учеснике, неприхватљиви су и треба их у потпуности истражити, а починиоце довести пред лице правде. Није вријеме за провокације, него је вријеме да се ода почаст жртвама и размисли о стварној цијени сукоба међу људима”, наводи се у писаној изјави високог представника у БиХ Валентина Инцка и чланова ПИК-а.

Амбасадори Управног одбора ПИК-а су на сједници одржаној 5. јула изразили увјерење да ће органи на ентитетском, локалном и нивоу БиХ, као и организациона тијела и сви појединци укључени у организацију комеморација, допринијети успостављању достојанственог и безбједносног амбијента током трајања предстојећих догађаја, промовишући помирење, толеранцију, добре односе и миран суживот.

У изјави се наводи да су чланови ПИК-а, свјесни патњи које су проузроковали злочини, потврдили права жртава и преживјелих, поновивши потребу за улагањем даљих напора у правцу помирења и успостављања добрих односа у земљи и региону.

“Толеранција, прихватање и миран суживот су апсолутни захтјеви цивилизација које се заснивају на правима и слободама, демократији и равноправности”, наводи се у изјави.

Извор: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Драган

07.07.2017 16:27

И туга, када је пренаглашена, није из душе. Гаде ми се сви они који, из године у годину, профитирају на туђим костима. Не знам да ли су ми одвратнији пси рата, или професионални лешинари који наричу над туђим гробовима. Онима који ће тај дан сахранити чланове породица, уклолико ти људи нису окрвавили руке, упућујем искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

07.07.2017 16:52

Надам се да це ти СИПА ускоро покуцат на врата. Пуно ти знас о злоцинима.

Name

Драган

07.07.2017 17:03

Довољно је да пошаљу позив. Нити имам шта да кријем, нити чега да се плашим.

Name

Дакле људи

07.07.2017 17:33

Мозели једном ово проци на неки достојанствен и цивилизован нацин???

Name

Драган

07.07.2017 18:00

@дакле људи: Наравно, кад се од тога престане правити политичко-медијски спектскл, кад престану да долазе они којима то служи само за промовисање... Зар ви мислите да, рецимо Чеду, боли уво за Сребреницу? Или Чанка? Бакира?

Name

ре дакле људи

07.07.2017 18:41

Може, ако се на улазу у Поточаре не буду поставиле тезге и продавало све и свашта, од кинеског текстила до печене јагњетине, пилетине, пива и сокова до гаћа, пиџама итд.као што је било 2015.

Name

1974

07.07.2017 19:08

Браво Драгане, истина и само истина а не маскарада, једни су жртве а други се и не спомињу.Злочинци, убице Српских жена и дјеце праве од сопственог народа циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

10.07.2017 06:26

Бас маскарада