Bez provokacija u Srebrenici

Upravni odbor Savjeta za provođenje mira u BiH (PIK), razmatrajući događaje u Srebrenici, te širem području uoči predstojećih komemoracija, apelovao je na učesnike svih vjera i nacionalnosti da se ponašaju dostojanstveno, kako dolikuje prirodi ovog događaja.

Bosna i Hercegovina 07.07.2017 | 18:21
Bez provokacija u Srebrenici
“Napadi na ožalošćene i preživjele, kao i na učesnike, neprihvatljivi su i treba ih u potpunosti istražiti, a počinioce dovesti pred lice pravde. Nije vrijeme za provokacije, nego je vrijeme da se oda počast žrtvama i razmisli o stvarnoj cijeni sukoba među ljudima”, navodi se u pisanoj izjavi visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i članova PIK-a.

Ambasadori Upravnog odbora PIK-a su na sjednici održanoj 5. jula izrazili uvjerenje da će organi na entitetskom, lokalnom i nivou BiH, kao i organizaciona tijela i svi pojedinci uključeni u organizaciju komemoracija, doprinijeti uspostavljanju dostojanstvenog i bezbjednosnog ambijenta tokom trajanja predstojećih događaja, promovišući pomirenje, toleranciju, dobre odnose i miran suživot.

U izjavi se navodi da su članovi PIK-a, svjesni patnji koje su prouzrokovali zločini, potvrdili prava žrtava i preživjelih, ponovivši potrebu za ulaganjem daljih napora u pravcu pomirenja i uspostavljanja dobrih odnosa u zemlji i regionu.

“Tolerancija, prihvatanje i miran suživot su apsolutni zahtjevi civilizacija koje se zasnivaju na pravima i slobodama, demokratiji i ravnopravnosti”, navodi se u izjavi.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

07.07.2017 16:27

I tuga, kada je prenaglašena, nije iz duše. Gade mi se svi oni koji, iz godine u godinu, profitiraju na tuđim kostima. Ne znam da li su mi odvratniji psi rata, ili profesionalni lešinari koji nariču nad tuđim grobovima. Onima koji će taj dan sahraniti članove porodica, ukloliko ti ljudi nisu okrvavili ruke, upućujem iskreno saučešće.

ODGOVORITE
Name

Kiki

07.07.2017 16:52

Nadam se da ce ti SIPA uskoro pokucat na vrata. Puno ti znas o zlocinima.

Name

Dragan

07.07.2017 17:03

Dovoljno je da pošalju poziv. Niti imam šta da krijem, niti čega da se plašim.

Name

Dakle ljudi

07.07.2017 17:33

Mozeli jednom ovo proci na neki dostojanstven i civilizovan nacin???

Name

Dragan

07.07.2017 18:00

@dakle ljudi: Naravno, kad se od toga prestane praviti političko-medijski spektskl, kad prestanu da dolaze oni kojima to služi samo za promovisanje... Zar vi mislite da, recimo Čedu, boli uvo za Srebrenicu? Ili Čanka? Bakira?

Name

re dakle ljudi

07.07.2017 18:41

Može, ako se na ulazu u Potočare ne budu postavile tezge i prodavalo sve i svašta, od kineskog tekstila do pečene jagnjetine, piletine, piva i sokova do gaća, pidžama itd.kao što je bilo 2015.

Name

1974

07.07.2017 19:08

Bravo Dragane, istina i samo istina a ne maskarada, jedni su žrtve a drugi se i ne spominju.Zločinci, ubice Srpskih žena i djece prave od sopstvenog naroda cirkus.

ODGOVORITE
Name

Kosovka

10.07.2017 06:26

Bas maskarada