СДС Брчко: У сусрет Петровдану

У сусрет крсној слави и годишњици оснивања, Општински одбор СДС у Брчком припрема традиционалну Петровданску академију, која ће бити одржана у недељу у Дому културе.
Традиционалној Петровданској академији присуствоваће и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламетарне скупштине БиХ Младен Босић.

Босна и Херцеговина 07.07.2017 | 13:25
СДС Брчко: У сусрет Петровдану
- Ово је наш поклон граду, члановима, симпатизерима и свим људима добре воље који цијене и поштују традицијиу, културу и духовност српског народа у Брчком, а истовремено и најљепша најава крсне славе и 27. годишњице оснивања странке“, рекао је предсједник ОО СДС у Брчком Урош Војновић.

Говорећи о значају обиљежавања овог важног датума за Српску демократску странку, Војиновић је рекао да му је драго што ће Петровданској академији присуствовати и бивши и садашњи предсједник странке Младен Босић и Вукота Говедарица.

"СДС је странка, која је потекла из народа и тако је и остала. Своју снагу црпи из народа", казао је Војновић, додајући да се кроз СДС чује и глас народа у Брчком.



Говорећи о овом важном датуму за СДС, посланик СДС у дистрикту Брчко Лидија Љубојевић је рекла да ће на Петровданској академији наступити познати драмски умјетници, Биљана Ђуровић и Милан Цаци Мухаиловић, те ансамбл народних игара и пјесама, оркестар и хор Акадамског културно умјетничког друштва „Иво Лола Рибар“ из Београда. 

Позиви да присуствују Петровданској академији упућени су представниицма СПЦ, политичким и невладиним организацијама и удружењима српског народа у Брчком.

"Очекујемо као и сваке године велики број посјетилаца, као и долазак  предсједника СДС Вукоте Говедарице као и бившег предсједника и нашег суграђанина Младена Босића“, казала је Љубојевићка.

Петровданска академија биће одржана у Дому културе у недјељу, 09. јула,  с почетком у 20:00 часова.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар