Одбијена тужба против Перића

Првостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ одбила је дисциплинску тужбу против судије Суда БиХ Бранка Перића.

Босна и Херцеговина 07.07.2017 | 10:39
Одбијена тужба против Перића
Потпредсједник ВСТС-а Ружица Јукић рекла је за "Кликс" да је донесена коначна одлука.

Тужба против Перића због, наводно, непримјерених иступа у медијима одбијена је након што је Комисија закључила да Канцеларија дисциплинског тужиоца није доказала наводе.

Тужба против Перића је поднесена на основу притужбе коју је дисциплинском тужиоцу поднијело Удружење жртава и свједока геноцида у БиХ, преноси "Бирн".

У тужби је било наведено да је Перић у три наврата јавно коментарисао поступке у које је био укључен, те је тиме прекршио кодекс понашања судија.

Перић је у колумнама коментарисао поступак против лидера Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудина Радончића за ометање рада правосуђа, те Милана Мандића и новинара Телевизије "Елта" за изазивање расне или националне нетрпељивости, а изјавио је да у "Сарајеву нема политичке воље да се процесуирају генерали такозване Армије БиХ за ратне злочине".

Он је, према наводима тужбе, коментарисао и случај бившег директора Агенције за истраге и заштиту Горана Зубца, који је одговарао за несавјестан рад у служби.

Перић је у одговору на тужбу рекао да никада није коментарисао поступке него само посљедицу која би могла услиједити након окончања тих поступка по правосуђе БиХ.

"Коментаришући све што се наводи у оптужници, нисам никога бранио. Темељи елементарне логике једном се морају поставити у интересу правосуђа", рекао је Перић и додао да све своје колумне пише с приједлозима за напредак и бољитак правосуђа, а не с циљем омаловажавања колега.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Геј=океј

07.07.2017 08:48

Нећеш га ни ти дуго, фашисто мали криминални. Отишо ти је друг Зубац, још мало па ти оде и пословођа из Љевча поља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

07.07.2017 09:53

ма ста ти лупас, крет,,,о једна, ово је највеци правни ум у еx Југославији, дебилу један.

Name

Ре:ок

07.07.2017 11:35

Он је највећи мрзилац, љигавац и плаценик у еx Yу. Правник који је на правди бога цинкарио, судио, тужио, пресуђивао. Сви покусаји рехабилитације овог зулумћара у народу проци неће.

Name

Зар је могуце

07.07.2017 09:29

Зар је могуце и то у свеопстој антисрпској хистерији кеираној од власника 7000 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре геј-океј

07.07.2017 09:48

Отроваце вас та мржња и те омиљене ријеци у вашем језику! Васа кукњава досади и богу и људима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан из Добоја

07.07.2017 12:25

Ма ста реце, зна се ко је Перић, за твоју информацију...