Ниш: Ланчани судар, 22 повријеђених

Због лоших временских услова, слабе видљивости и неадекватне зимске опреме појединих учесника у саобраћају на ауто-путу Београд-Ниш, код петље Трупале, обустављен је саобраћај у оба смера.

Србија 06.01.2017 | 12:20
Ниш: Ланчани судар, 22 повријеђених
Део саобраћаја се преусмерава старим путем преко Алексинца. На излазу из града код казнено-поправног дома догодио се ланчани судар, јавља дописник РТС-а. Повређене су 22 особе међу којима има најмање шесторо деце.



Након судара на терен су изашле четири екипе Хитне помоћи а сви повређени су пребачени у Урегнтни центар у Нишу.



Снег и ветар праве проблеме возачима. Саобраћај је обустављен на деоници од Трупала ка Нишу, а све дежурне екипе "Путева Србије" покушавају да се пробију ка том путном правцу, како би се саобраћај нормализовао.



Снег и сметови који на појединим локалним путевима достижу висину до два метра, условили су да у нишком крају јутрос буде скраћен велики број приградских аутобуских линија.



Како је рекао шеф нишког штаба зимске службе Драган Димитријевић, скраћене су и поједине линије градског саобраћаја због снега на коловозу.



"Екипе зимске службе су на терену, али су немоћне у борби са ветром. На појединим деоницама сметови се формирају већ пола сата након чишћења", изјавио је Димитријевић.



Према његовим речима, мештани села у околини Ниша углавном знају на којим деоницама се у оваквим временским приликама формирају сметови тако да од јутрос нису ризиковали да остану заглављени у снегу.



Димитријевић је позвао возаче да не крећу на пут саобраћајницама на којима има сметова док ветар не стане.

Додао је да је грејдер за чишћење сметова кренуо ка селу Хум, док ће у току дана багер чистити сметове ка селу Крављу.



"Екипе ЈКП 'Медијана' од ноћас непрекидно чисте улице првог приоритета у граду. Саобраћај се одвија отежано, али нема већих проблема", рекао је Димитријевић.

Према подацима Метеоролошке станице, у Нишу је тренутно минус осам степени, а висина снежног покривача износи 16 центиметара.



Припадници Жандармерије упућени су на деоницу ауто-пута недалеко од Ниша, како би помогли припадницима саобраћајне полиције и Сектора за ванредне ситуације у извлачењу путника и аутомобила.



На место где је дошло до ланчаног судара више возила изашло је више од 30 припадника нишког одреда Жандармерије са неопходном опремом за прву помоћ, ћебадима и водом.


 
Јединице Жандармерије послате су по налогу потпредседника владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Извор: РТС/Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

петрт

06.01.2017 14:18

Невреме у Бугарској

ОДГОВОРИТЕ