Детаљи двоструког убиства у Бечићима

Миљан Булатовић (36), Нишлија који је радио као конобар у Будви, ухапшен је због сумње да је помагао у убиству Ђорђа Борете и свог суграђанина доктора Драгана Зечевића и у рањавању Иве Станишића у кафићу "Трофеј" у Бечићима.

Србија 11.12.2016 | 10:22
Детаљи двоструког убиства у Бечићима
Са Булатовићем је ухапшен и Владимир Швањ (34) из Бањалуке, држављанин Босне и Херцеговине, а верује се да иза овог двоструког убиства и рањавања у Бечићима стоји которски, кавачки клан.
 
Ухапшени се сумњиче да су убицама помагали у Будви, а према писању црногорских медија, на саслушању су се бранили ћутањем.

Према сазнањима у истрази, Булатовић и Швањ су егзекуторима изнајмили стан у коме су боравили док су припремали убиство. Убицама су помогли и да изнајме скутер са кога су пуцали у Борету и доктора Зечевића, који је сплетом несрећних околности седео у истом локалу као и мета нападача.

Све то указује да је црногорској полицији познат идентитет убица, али јавности није предочено да ли су нападачи из Црне Горе или из неке од суседних земаља.

Верује се и да иза напада стоји кавачки клан. До сада је владало мишљење да "кавачи" сами решавају проблеме, али досадашња истрага убиства у Бечићима указује на то да су ангажовали егзекуторе са стране, можда из БиХ или Србије.


Жртва: др Драган Зечевић

Борета и Зечевић убијени су у среду у башти "Трофеја". Сведоци су казали да је један од убица сишао са "веспе" и из "калашњикова" испалио више од 20 хитаца у правцу Борете. И док се враћао ка скутеру, егзекутор је наставио да пуца, а том приликом је убио пензионисаног доктора Зечевића из Ниша, који је седео за суседним столом са власником локала Станишићем.

Крвави низ убистава

Ђорђев брат од стрица Саша Борета издржава тридесетогодишњу казну затвора због убиства полицијског инспектора Славољуба Шћекића.

Покојни Борета био је ожењен сестричином Горана Ђуричковића, који је убијен у октобру прошле године испред свог локала у Будви "Олд фишерман", и једна је од жртви крвавог рата између кавачког и шкаљарског клана због крађе око 200 килограма кокаина у шпанској луци Валенсија.

Извор: Блиц
Фото: Вијести

Коментари / 0

Оставите коментар