Стивен Сигал добио пасош Србије

Стивен Сигал, амерички глумац и музичар, од јуче је држављанин Србије, сазнаје “Блиц”.

Србија 11.01.2016 | 07:22
Стивен Сигал добио пасош Србије

“Прима се у држављанство Републике Србије Сеагал (Саул) Стевен Фредериц, рођен 10. априла 1952. године у Савезној држави Мичиген (Лансинг, Ингхам), држављанин Сједињених Америчких Држава”, пише у „Службеном гласнику“ који је јуче изашао, а указ о држављанству потписао је премијер Александар Вучић.

Сигал је пре неколико недеља стигао у Србију у друштву супруге, сина и таште и био вредан. Стигао је за неколико дана да се сретне са председником Николићем и премијером Вучићем; са градоначелником Београда Синишом Малим договори о новогодишњем наступу свог блуз бенда и са Лепом Бреном уведе људе у 2016. И крајем новембра је био у српској престоници, као амбасадор Фондације “Уметност, слобода, снага” обишао је Прихватилиште за децу, најавио да би отворио школу аикида овде, а одржао је и обуку Специјалним јединицама МУП-а Србије. Мало ли је?

На састанку са Николићем и Вучићем 1. децембра поручио је да ће учинити све како би на што бољи начин промовисао земљу “коју сматра својом новом домовином”.

"Србија је претрпела ужасну неправду у новијој историји, у САД још постоје предрасуде о Србима и погрешна уверења о дешавањима током деведесетих година прошлог века", рекао је Сигал и изразио вољу да покрене филмску асоцијацију у Србији, са циљем да се привуку инвестиције из филмске индустрије.

"Економија у Србији полако расте за разлику од других европских земаља", закључио је легендарни глумац који се очигледно спријатељио са државним врхом и по убразаној процедури добио наше држављанство.

Иако познаје карате и џудо, Сигал је познат као мајстор аикида (црни појас седми дан) који приказује у својим филмовима. Писац, продуцент, гитариста и заменик шерифа, бави се животном средином и активиста је за права животиња. Радио је као телохранитељ за многе познате људе а наводно и за ЦИА. Прославио се улогом тврдог чикашког полицајца Ника у филму „Нико више од закона“. Његова филмска жена је постала тада још непозната Шероун Стоун. Пева кантри, реге и блуз музику, а свира са момцима из бившег „Мудди Ватерс“ бенда.

И они су држављани Србије: 

Француски хуманитарац Арно Гујон, српски држављанин од маја 2015.

У септембру 2010. пасош је добио Бразилац Клео

Амерички кошаркаш Демаркус Нелсон је држављанин Србије од јула 2014.

Мухамед Дахлан, вођа палестинске опозиције, држављанин Србије од јануара 2015.

Сергеј Курченк, украјински трговац гасом, добио српски пасош у новембру 2014.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алан Форд

11.01.2016 09:12

Е јесте се усрећио. После јучерашњег двосатног чекања на Рачи на улазу у Србију, ја ћу мој да поцијепам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

11.01.2016 09:33

Каква је то политика и спрдња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.01.2016 11:56

Бар Вучица даје пасоше паметним а не као Алија буздованима

ОДГОВОРИТЕ