VB očekuje uklanjanje svih blokada na KiM

Zajedno sa SAD i EU, izražavamo našu duboku zabrinutost zbog trenutne situacije na severu Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju ambasade Velike Britanije u Prištini, u kojem je istaknuto očekivanje da se, kako se navodi, ''uklone sve nelegalne blokade puteva'' i okončaju sve pretnje nasiljem i zastrašivanjem.

Srbija 11.12.2022 | 19:50
VB očekuje uklanjanje svih blokada na KiM

Hapšenje osobe osumnjičene za umešanost u napad na vlasti privremenih prištinskih institucija ''nije opravdanje za nelegalne blokade puteva, niti pretnje i zastrašivanje kosovskih vlasti i lokalnog stanovništva'', navedeno je u saopštenju, objavljnom na Fejsbuk stranici birtanske ambasade u Prištini.

"Cenimo i u potpunosti podržavamo snage KFOR u njihovom radu na osiguravanju bezbednosti i slobode kretanja i doprinos Misije EULEKS podršci kosovskim vlastima za vladavinu prava", navodi se u saopštenju.

Britanska ambasada navela je i da ''odlučno osuđuje kao neprihvatljive sve napade na kosovske i međunarodne bezbednosne agencije''.

"Pozivamo sve strane da pokažu maksimalnu uzdržanost, da izbegnu zapaljivu retoriku i preduzmu hitne mere kako bi se postigla deeskalacija situacije", navedeno je u saopštenju. 

Ambasada Britanije u Prištini je uputila poziv prištinskim vlastima da deluju uzdržano, a vlastima u Beogradu da iskoriste svoj uticaj kako bi postigle deeskalaciju situacije.

"Dijalog posredstvom EU je sredstvo za rešavanje konflikata i postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa", istaknuto je u saopštenju.

(Tanjug Foto: Ilustracija/Intermagazin) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rea!ista

11.12.2022 19:26

Velika Britanija uvijek bila srpski neprijatelj ,vaši predlozi su nehumani.

ODGOVORITE
Name

Kiko

12.12.2022 00:58

Kud ce vam dusa, kosovo je bilo uvjek srpska svetinja

Name

Nostradamus

12.12.2022 05:09

Pa zasto se nasi politicari i Crkveni dostojnici sastaju sa njima ako su nam oni neprijatelji.

Name

Regent

12.12.2022 02:35

Zašto onda srpski princ živi u Engleskoj a ne u Rusiji ako Srbi toliko mrze Englesku.???????

ODGOVORITE
Name

Penzioner

12.12.2022 06:52

Živim u nadi da ću dočekati da se sve što se dogodilo na tlu Srbije (KiM) dogodi na tlu velike britanije, pa neka uživaju.

ODGOVORITE
Name

aćim

12.12.2022 09:50

Ne mislim zlo nikome, ali gledajući sa strane sva zla ovog svijeta polazi od Engleske, pa valjda će neka sila dati neku snagu da i njih nešto zadesi da se ne mogu oporaviti za 20.godina kako bi drugačije razmišljali.

ODGOVORITE
Name

Srbin Patriota

13.12.2022 14:23

Uzecete Vi Kosovo malo sutra!

ODGOVORITE