ВБ очекује уклањање свих блокада на КиМ

Заједно са САД и ЕУ, изражавамо нашу дубоку забринутост због тренутне ситуације на северу Косова и Метохије, наведено је у саопштењу амбасаде Велике Британије у Приштини, у којем је истакнуто очекивање да се, како се наводи, ''уклоне све нелегалне блокаде путева'' и окончају све претње насиљем и застрашивањем.

Србија 11.12.2022 | 19:50
ВБ очекује уклањање свих блокада на КиМ

Хапшење особе осумњичене за умешаност у напад на власти привремених приштинских институција ''није оправдање за нелегалне блокаде путева, нити претње и застрашивање косовских власти и локалног становништва'', наведено је у саопштењу, објављном на Фејсбук страници биртанске амбасаде у Приштини.

"Ценимо и у потпуности подржавамо снаге КФОР у њиховом раду на осигуравању безбедности и слободе кретања и допринос Мисије ЕУЛЕКС подршци косовским властима за владавину права", наводи се у саопштењу.

Британска амбасада навела је и да ''одлучно осуђује као неприхватљиве све нападе на косовске и међународне безбедносне агенције''.

"Позивамо све стране да покажу максималну уздржаност, да избегну запаљиву реторику и предузму хитне мере како би се постигла деескалација ситуације", наведено је у саопштењу. 

Амбасада Британије у Приштини је упутила позив приштинским властима да делују уздржано, а властима у Београду да искористе свој утицај како би постигле деескалацију ситуације.

"Дијалог посредством ЕУ је средство за решавање конфликата и постизање споразума о нормализацији односа", истакнуто је у саопштењу.

(Тањуг Фото: Илустрација/Интермагазин) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Реа!иста

11.12.2022 19:26

Велика Британија увијек била српски непријатељ ,ваши предлози су нехумани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кико

12.12.2022 00:58

Куд це вам дуса, косово је било увјек српска светиња

Name

Нострадамус

12.12.2022 05:09

Па засто се наси политицари и Црквени достојници састају са њима ако су нам они непријатељи.

Name

Регент

12.12.2022 02:35

Зашто онда српски принц живи у Енглеској а не у Русији ако Срби толико мрзе Енглеску.???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

12.12.2022 06:52

Живим у нади да ћу дочекати да се све што се догодило на тлу Србије (КиМ) догоди на тлу велике британије, па нека уживају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

12.12.2022 09:50

Не мислим зло никоме, али гледајући са стране сва зла овог свијета полази од Енглеске, па ваљда ће нека сила дати неку снагу да и њих нешто задеси да се не могу опоравити за 20.година како би другачије размишљали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин Патриота

13.12.2022 14:23

Узецете Ви Косово мало сутра!

ОДГОВОРИТЕ