Објављено кретање Сулејмановића на дан масакра

Тужилаштво Тузланског кантона и Управа полиције Тузланског кантона, на заједничкој конференцији су саопштили како је посебан истражни тим закључио да није било противзаконитог дјеловања надлежних службеника у случају који је шокирао јавност, када је Нермин Сулејмановић брутално у преносу уживо усмртио Низаму Хећимовић, потом још двоје људи у Градачцу.

Босна и Херцеговина 02.11.2023 | 15:58
Објављено кретање Сулејмановића на дан масакра

Далибор Бингас, поступајући тужилац у предмету Нермин Сулејмановић, јавности је открио детаље крвавог похода, ходограм убице Сулејмановића.

“Нермин Сулејмановић је прије отварања Поште дошао да подигне судско рјешење, које је покушао да подигне претходни дан, али је Пошта престала с радом. То је важно због мотивације, тајминга онога што ће услиједиити након. Он подиже судско рјешење којим Суд одбацује захтјев за одређивањем привремених мјера, отвара га пред поштарем, толико је он заинтересован, потом одлази кући, слика то рјешење, шаље га пријатељу, узима пиштољ, креће у казнену мисију, креће према кући Памуковић, гдје рањава Недима Памуковића, присилно одводи Хећимовић са дјететом. Међутим, он се не враћа кући. Он се скрива на локацији која никоме није позната, ни власнику те викендице није познато да се он налази ту, а нарочито полицији није познато. Он ту остаје неких сат времена, око 10:25 он објављује, односно пушта онај пренос, гдје усмрћује супругу, након тога, послије одређеног времена напушта ту локацију.

Он се на тој локацији налази негдје око 9:30 до 10:30. Око 10:39 он је поново у Граду. Тражи Џенгиза Ондера. Сада обратите пажњу, од 10:43 до 10:57, значи за 14 минута, он је ранио полицајца Которић Хусеина, усмртио Дениса Ондера, пуцао на Џенгиза Ондера на ротору код православне цркве, а потом га прогонио до његове породичне куће, гдје га је усмртио и тешко ранио његову супругу. То се све одиграло у 14 минута. У 11:10 он одлази према Пелагићеву. Дакле, до тога је прошло укупно нешто више од пола сата. Скривао се сат времена, онда је дошао у Градачац, извршио сво то насиље, након тога опет нестаје, скрива се. На концу се скрива на једној напуштеној фарми у Леденицама гдје га проналазе припадници Специјалне јединице и он када је схватио да су у близни, он извршава самоубиство у 13:45”, казао је поступајући тужилац.

Надлежни су поручили и да је злочин толики, “до те мјере, да је јавност огорчена у настојању да се пронађе још неки кривац, да још неко буде одговоран за тај ужас.”

“Креирана је претпоставка да је полиција била инволвирана, да су неки полицијски доушници јављали информације, да су саопштавали Сулејмановићу нешто што он није могао да зна. Међутим, након анализе 40 исказа свједока и других доказа, дошло се до закључка да ништа не указује да је неко сарађивао, поготово не од полицијских службеника са починиоцем ових кривичних дјела”, закључили су надлежни.

(Н1) Фото: ГС

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Грог

02.11.2023 16:20

Јеб3м вам маму у полицији свима, знали сте какав је психопата, он се као скрива, цуј скрива се, није Градацац Неw Yорк јебо те зивот висе, наса стока од власти је све ово допустила, цовјек је зену поломио зиву, и пуцао јој у главу, све преносио узиво, стидите се тих васих униформи, и звања инспектори, нацелници полиције, мрс сви у пм, језа ме продје кад видим слику овог монструма, на гроб му се писали даБогда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска за Грог

02.11.2023 20:56

Свака ти је златна и потписујем сваку твоју ријец. Докле це ови на власти нас сматрати за идиоте? Докле и м8 не просвикамо и кренемо у крваве походе? Не ми смо мало паметнији од њих па цемо једноставно да их бојкотујемо на изборима. И њих и њихове газде са запада

Name

Бања Лука

02.11.2023 23:39

ПОТПИСУЈЕМ !!!

Name

Принцип

02.11.2023 16:41

Цуј објављено ,па и дјете би знало куда се кретао на основу његовог телефона,то опет неко објавио са купљеном дипломом

ОДГОВОРИТЕ
Name

300

02.11.2023 17:55

Три сата снима узиво А ви ПАЛАМУДИТЕ три мјесеца касније и наравно нико није одговоран Зали бозе зивота изгубљени

ОДГОВОРИТЕ
Name

карамба

02.11.2023 18:05

Измишљотина! Продај вијест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

02.11.2023 18:19

Мртва уста не говоре. Жалосно, млада жена, мајка, дијете остало без мајчине љубави ...а сви сада радили по закону. Идиоти, као да је Америка па нисте знали.....идиоти. Стидите се својих дјела. Маршшшш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свеједно

02.11.2023 21:42

Човјек је направио што је направио, својим животом је платио недјело, могао је ићи и на буреке или на ћевапе, ништа се неби промјенило ! Збиља, шта је "писац" хтио рећи ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

03.11.2023 07:02

Саље пријатељу? Ко је пријатељ??? Који СТЕРОИД ????

ОДГОВОРИТЕ