Марковић предлаже Шеранићу: Најбоље да поднесеш оставку

Марковић пита Шеранића да ли је на снази још увијек мјера да на окупљањима може бити највише 120 људи или нам је заборавио саопштити да се тај број повећао на хиљаде. 

Република Српска 21.08.2021 | 16:11
Марковић предлаже Шеранићу: Најбоље да поднесеш оставку

„Прије три дана министар здравља и социјалне заштите Републике Српске нам је саопштио да ће расти број заражених вирусом корона, да би данас читава булумента његовог СНСД-а, само у циљу тобожње демонстрације моћи, аутобусима довезла хиљаде људи на Козару и организовала журку. Шта министар каже на то, је ли неодговоран поступак или је његова странка амнестирана, за разлику од остатка народа?“, рекао је Славиша Марковић, потпредсједник ПДП-а. 

Марковић пита Шеранића да ли је на снази још увијек мјера да на окупљањима може бити највише 120 људи или нам је заборавио саопштити да се тај број повећао на хиљаде. 

„А можда је само заборавио саопштити да та мјера не важи када његов страначки шеф то каже, као што ни за министра здравља није важила мјера обавезног ношења маске у затвореном када му шеф нареди да је скине. Како ће министар реаговати када за неколико дана скочи број заражених, хоће ли за то, по старом обичају, оптужити неодговорне појединце или ће се осмјелити да каже нешто и о овом скупу, парадоксално названим 'Живјеће Српска'? Хоће ли се наставити са праксом да грађане приводе, пишу им прекршајне пријаве, угоститеље кажњавају, затварају им радње и остављају без средстава за живот?“, додаје Марковић. 

Он истиче да је све ово већ виђен сценарио. 

„Већ се најављују нова затварања, тако да ће на крају испаштати народ, а СНСД-овци ће наставити да раде шта хоће. Не смије се заборавити да су приликом првог 'локдауна', када је готово милион људи било затворено у својим кућама, они искористили ситуацију да краду на респираторима и мобилној болници. И тада је изостала реакција министра Шеранића, па се с правом питамо, ако већ не смије да ради свој посао како треба, хоће ли имати довољно достојанства да поднесе оставку“, каже Марковић.

(БН)

 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Ћетаљ

21.08.2021 14:26

Као да Шеранића неко нешто пита..дај немој бити смијешан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јо

21.08.2021 15:15

Него шта. Ален је одличан.

Name

Ако ћемо право

21.08.2021 16:12

Ален јесте добар, али ђајић се пита. То је онај велики инвеститор, градитељ паркинг простора, објеката.

Name

ДЕГОТХИЈА

21.08.2021 18:08

ШЕРАНИЋ ПРОВОДИ ПОЛИТИКУ КОЈУ "ЦРТА" ШКРБИН ВОЗАЧ, САДА ШЕФ КАБИНЕТА МИНИСТРА... МИНИСТАР ЈЕ ОБИЧНИ ДРОНЧИЋ (ОД ДРОНА)

Name

Марковићу

21.08.2021 14:34

Зељковић је УС, а не СНСД, у који ћеш ти ускоро прећи, и престати да радиш за њих из ормара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

21.08.2021 17:06

Наравно да је Марковиц њихов играц.То сви знају...

Name

Перо

21.08.2021 14:34

Шеранић одлично обавља свој посао. Не дирај га, Марковићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

21.08.2021 14:56

Ре Перо, Да, Шеранић као и остале слуге секте, одлично ради свој посао. Сви домови здравља у губицима, у болницама хаос, нема честите рађаоне, нема ни правих доктора а Ђајић прави гаражу за 35 милиона... Најгоре здравство у европи са највише неспособних директора и доктора.... А теби Шеранић добро ради свој посао. Питам се јеси ли ти и такви секташки дебили глуп или се правиш...

Name

Ре МАРКОВИЋУ

21.08.2021 15:20

У тор ботино СНСД-ова!

Name

Бл

21.08.2021 14:42

И тих пола на Козари су против највецег зла српског народа ал висе нас је готови су

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

21.08.2021 15:05

Реце лопина има ли те веце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

21.08.2021 15:14

Свака ти је на месту поздрав за имењака Славису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

21.08.2021 15:53

Оставку неће поднијети,између осталог и зато што не смије.Баја не трпи "моралне чинове" и "чинове одговорности",јер ту морала и одговорности нема,такви су већи непријатељи него опозиција,и према таквима ће бити максимално суров.

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

21.08.2021 16:04

И ово. Народ. Плаћа. А. Шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

21.08.2021 16:32

Богме ако затворе сви цемо изаци не интересује ме висе пландемија ни лазне мјере за унистење народа и економије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

21.08.2021 19:11

Страсно а корона у порасту....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

22.08.2021 04:01

Шеранићу, стани пред огледало и погледај се добро. Шта си, човјек или ђаво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

22.08.2021 05:02

У болници на Паприковцу стање је опсадно....примају само најхитније слуцајеве, малобројне сестре се убијају од посла и њихове плате морају и требају да буду далеко веце, оне су главна карика здравственог ланца и без њих за пацијента нема зивота у болесницким собама. Старлете преко ноци постају докторице, техничари месари, фризери , аутомеханичари ...нема цега нема ....осим љекова, терапија, тоалетног папира, сапуна...храна за пацијенте као из логора , собе без климатизације, хигијена на лосем нивоу, прљави прозори, врата, тоалети. Однос доктора према пацијентима бахат и без постовања, у визити нико 'Добро јутро' да казе пацијенту . На неурологији су цак толико докторице дрске да галаме на убогу старију болесну сиротињу. Једном ријецју....додирнули смо дно! И сама се увјерих у то. Нека се неко позабави старом зградом Хирургије гдје лезе наси најтези болесници. И напомињем ...само мали бро градјана РС мозе да приусти себи приватне клинике, докторе и њихове услуге. Није цудно сто за сваки и најмањи проблем тразимо помоц у Србији. Мене лицно су унистили на гинекологији просле године познати брацни пар гинеколога да сам се одмах спаковала и о свом троску ријесила проблем у Србији, срецно,успјесно и са великом лакоћом. Задњи је моменат да се политика избаци из Здравства.....ако је корона треба свима да је исто а не једни да трпе а други да се бахате. Окрените се већ једном обицном цовјеку и његовим потребама. Одлазе нам млади, образовани. У политику се увукли некомпетентни, необразовани и неспособни људи. Зауставите то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алукард

22.08.2021 05:40

Какав вирус послије оволико времена?! Сад сви имамо имунитет. Одлуке тог "кризног штаба" су обавезујуће само за сиротињу. Сви виде респираторе и наводну пољску болницу а нико не види да су нас опљачкали и на маскама. Генерални увозници и дистрибутери већине маски су бурлине апотеке и остале фирме. Свима пред очима а нико то не види.

ОДГОВОРИТЕ