Влада мора да спаси "Мофас", једину неугашену фабрику

- Уколико се не нађе рјешење за једину неугашену фабрику у Источном Сарајеву – Мофас, и то рјешење које ће омогућити наставак процеса рада и производње, Влада Републике Српске слободно се може назвати стечајном Владом Источног Сарајева и неко мора понијети одговорност, поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић.

Република Српска 17.08.2021 | 12:53
Влада мора да спаси "Мофас", једину неугашену фабрику

''Угашен је Фамос Коран, угашен Раоп и остао је само Мофас као једина фабрика у Источном Сарајеву. Покретање стечаја или ликвидације значи само једно, а то је да ће радници остати на улици да би се неко докопао атрактивног земљишта, а машине завршиле у старом гвожђу као што је био случај са Раопом'', оцијенио је Нешић.

Предсједник ДНС-а истиче да је несхватљиво и криминално да Источно Сарајево нема ниједну фабрику иако су се у њему налазили привредни гиганти бивше Југославије.

''Умјесто гашења, што стечај код нас увијек јесте, Влада Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва требају пронаћи модалитет како предузеће да настави са радом и да се сачува егзистенција више од 50 породица. Ријеч је о предузећу које ради за западноевропско тржиште  и сигурно је да се може спасити уколико постоје воља и знање'', казао је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он констатује да се, како каже, ''код нас све своди на – угаси предузеће да се неко дограби атрактивних локација, а шта нас брига за раднике''.

''Нека погледају у Србију и како је предсједник Србије Александар Вучић за три дана ријешио проблем одласка Геокса. Није дозволио да радници иду на улицу а да се неко тамо дограби локација и земљишта. Бојим се, ако се овако настави, Источно Сарајево ће економски поробити Сарајеву јер нужда народ тјера да тамо тражи корицу хљеба. Влада Републике Српске мора бити свјесна стратешког значаја Источног Сарајева'', поручио је лидер ДНС Ненад Нешић.

На крају, он пита Владу Републике Српске да ли ће предмет стечаја бити и енормно вриједно земљиште које данас припада Мофасу, а некада је припадало општини Источно Ново Сарајево и никада јој није исплаћено!?

А шта радници "Мофиса" кажу о стању у фабрици погледајте у прилогу БН ТВ:

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ОО7

17.08.2021 11:36

Чија је фабрика??Државна или приватна??нажалост.....није једина која је у раљама....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

17.08.2021 16:11

За ине који не знају, до рата је Лукавица била обично село покрај Сарајева и није имала ниста ид инфраструктуре а посебно не привреду и гиганте, оно сто се извукло у рату из околине Сарајева је годинама трунуло на ливадама и ником није пало на памет да то покрене , зуб времена своје учинио , све застарило , СНСД докосурио све сто је могао, у Источном Сарајеву нема ни једне фабрике ни привреде, све је у туризму који се не може бас похвалити и угоститељству, 20 г.нас народ зарадјује новац у Федерацији а овдје само преспава, нас овдје краде како ко стигне, и то пар зградица у Лукавици купују Бошњаци јер је 5 пута јефтиније него у Сарајеву, ми имамо пецењаре, кафане, пилане , бензинске, аутопраоне, вулканизере и амортизер сервисе и пар покопни друштава , оваква власт це и оно мало народа иселити сто је остало, зна се ко је крив , а и Несиц је у свему томе , путеви су нам срамота, ста је урадио као директор путева за ист.дио РС??? Сви фини ма ајте па знамо се добро и ко је ко , 35.000 становника има Истоцно Сарајево , с Палама и Сокоцом око 50.000 .

Name

СПАС

17.08.2021 11:47

РАДНА МЕСТА РАДНИКЕ ТО ОБАВЕЗНО ТРЕБА СПАСИТИ...ОДГОВОРНЕ ЗА КРАДЈУ КРИМИНАЛ ПРОЦЕСУИРАТИ ПО ЗАКОНУ ОДУЗЕТИ ИМ НЕЛЕГАЛНО СТЕЦЕНУ ИМОВИНУ И ПРЕСЕЛИТИ ИХ У ЗАТВОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

17.08.2021 12:06

Они имају стриктан задатак да гасе. То се ради већ 26 година. Добро Јутро. Ускоро ће то постати власништво неког "успјешног бизнисмена-тајкуна".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не паламуди

17.08.2021 12:36

Подјели ти 1 осмину сто си узео ста висе ти паламудис

Name

Срб

17.08.2021 12:16

Па они све и погасише, кад сте видјели да су неку фирму отворили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиша

17.08.2021 14:09

Љубоморан што му се на прагу уговарају послови без њега Ниси ни ти гадљив на грађевинско земљиште

Name

ХЕЈ

17.08.2021 12:27

питајте ЗОРАНА ТЕГЕЛТИЈУ колико је пара зарадио на РАОП-у и ФАМОСУ тј његов ЗЕТ и појединци са њим а ДОДИК то посматра и ХОЦЕ ГЛАСОВЕ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје

17.08.2021 13:46

То се зна исто тако као сто се зна да је Несиц те све фирме преузео и да их руси да прави зграде.

Name

Дјордје

17.08.2021 13:45

Тај РОАП сто прицате преузео Несиц и руси хале да прави зграде исто тако и МОФАС ( ФАМОС) има да руси јер је и то готова прица ал изгледа да је на васем порталу најтезе истину написати поготово ако је Несиц у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

17.08.2021 14:55

Па изгледа да поцињу каснити рате

Name

6969

17.08.2021 14:21

Мозе ли ми неко реци кад це алумина -глиница доци на ред и, у цијем власниству је? Хвала на одговору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик и пали а И гаси

17.08.2021 16:30

Додик је спржио све па це и ту компанију , Али изгледа да Додику најбоље иде на руку да гаси компаније умјето пожара

ОДГОВОРИТЕ