Међу кандидатима за начелника општине биће и жена

Након опште подршке мјесних организација и  приједлога Извршног одбора , Општински одбор Српске демократске странке у Српцу једногласно је  одлучио  да се за начелника ове општине на предстојећим локалним изборима кандидује Мара Цвијановић Делевић. 

Република Српска 16.06.2020 | 18:15
Међу кандидатима за начелника општине биће и жена

Она  је предсједница  СДС-а  у Српцу, члан  Републичког  одбора ове странке и одборник у локалној скупштини.  Запослена је као професор у  Центру  средњих школа „Петар Кочић“ Србац. 

Мара Цвијановић-Делевић ће, највјероватније, бити једини противкандидат актуелном начелнику Младјану Драгосављевићу, којег је раније  поново кандидовао Савез независних социјалдемократа за ову функцију.  Мада још није озваничено, кандидата СДС-а ће подржати ПДП и још неке опозиционе странке у Српцу.

У досадашњој вишестраначкој демократској пракси, ово је први случај да се за првог човјека општине Србац кандидује једна жена.

Чланови Општинског одбора ове странке поред осталог изразили су и велико незадовољство што се на захтјев одборничких клубова СДС-а и ПДП-а    на дневном реду  последње сједнице скупштине општине нису нашле информације о дистрибуцији дониране помоћи општини Србац у току пандемије вируса корона, расподјели садног материјала и опреме за прољетну сјетву, хране и хигијенских средстава.

Информације су ускраћене, јер су проведене активности излазиле из оквира прихватљивог политичког дјеловања, закључено је на сједници Општинског одбора СДС-е. И даље ће се инсистирати на објављивању спискова корисника  помоћи  како би се утврдиле одредјене злоупотребе  и пропусти  од стране  одговорних  у општинској управи.

(БН/С.К.)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Браво

16.06.2020 17:14

Мозда је и вријеме да зена влада опстином. Ови сви мускарци су показали да не раде добро. Проф. Мара мозе побиједити и одлицно водити опстину. Питање је само да ли би јој то "дозволила" власт из Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

16.06.2020 18:55

Каква власт из Б.луке па власт из Б.луке није то династија или ктсљевина видим по првом коментару неможе све с репа да се пита жалосно и није долочено

Name

Миле

16.06.2020 19:11

Многе жене су способније од шупљоглсвацс али од старина је глава куче муско Маро само наоријед цијели Србац је са тобим гледај право држи се истине бог то воли

Name

НЕЂО ИЛИЋ

16.06.2020 18:00

Нема она шанси јер ћу ја бити независни кандидат и имаћу подршку великог броја гласача из свих партија, и позиционих и опзиционих. Ипак сам ја већи калибар и од ње и овога, како муби име кандидата СНСД-а. Ја сам обављао многе важне функције и на локалном и нарепубличком нивоу, многе сам задужио, народ ме воли, ја сам магистар, а брзо ћу и докторирати. Нема у Српцу кандидата који ми се може примаћи, нисам ја по висини велики човјек али сам за све ове који се помињу људска громада,мени је побједа сигурно, то зна и мој некадашњи предсједник и пријатељ Миле Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо

16.06.2020 19:53

Маро коментаришу да си за други табор за црвене па ако је то тако не пише се добро небих поштење дао за три додига и његову репрензетацију цијелу

Name

Саша

16.06.2020 18:00

Била ми је разредна. ВЕЛИКИ БОРАЦ И ЧОВЈЕК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

17.06.2020 10:25

Недјо немоје бити сигурни и велики људи потону на грескама

Name

Наполеон

16.06.2020 18:00

Способна зена је способнија од способног мускарца. Професорка је прави кандидат, цестита, доказан и успјесан радник, и такви нам требају. А кад нам требају, онда је и побједа изгледнија. Проф. Мара је вец побједник !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будић

16.06.2020 18:59

Дај немојте се спрдати са Срећом..зар не видите да је то подвала опозицији да неби озбиљног кандидата избацили и угрозили нејаког Млађана. У памет се опозицијо па она је са мужем у општини издајник..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо

16.06.2020 19:36

Спомињеш ментора то није добро пази да те не позове у друство на једну партију шаха

Name

Синиса

16.06.2020 19:48

Тата ти је издајник. Очито црвени кмеру не знаш које вриједности треба посједовати човјек.

Name

НЕЂО ИЛИЋ

16.06.2020 19:08

Нема она шанси, а ни овај, како му би име, кандидат СНСД-а, јер се ја кандидујем као независни кандидат. Ја сам магистар, а брзо ћу и докторирати, да ми није преминуо ментор, Академик Мидхат Ушћуплић већ бих ја био доктор. Имам искуство, радио сам и на локалном и на републичком нивоу одговорне послове, многе сам људе задужио, воли ме народ у Српцу више него друге кандидате. То зна мој бивши пријатељ и предсједник партије Миле Додик, зато ме је звао да будем кандидат СНСД-а, али сам ја њега одбио јер сам љут што су ме смијенили у Шумама и у Министарству, а ја сам од њега очекивао да ме именује за министра. Зато сам љут на његаи на партију па се кандидујем као независни и сигуран сам у побједу. У Српцу нема јачег кандидата од мене све док мој Саша не ојача, онда ће он бити главни, аја ћу му бити савјетник. Молим све нормалне Српчане да ме подрже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо

16.06.2020 19:43

Па ви у српцу направисте вечу династију син ојаца тата свјетује гдје такве сколе заврсиште изгледс у љесковој шуми па Србац це бити много мочан веле град дачете му име иличград нсздрсвље куме

Name

Католик

16.06.2020 22:01

Нецете нас католике помјерити ви не знам како бих вас и назвао,,

Name

Србац

16.06.2020 19:39

Ова госпођа је прије само двије године изјавила да се не разумије баш у политику а главни јен играч СНСД у србачком СДС.То и мала дјеца знају у Србцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2020 19:46

Супљоглави, нађи гдје ти је глава! Вјероватно си је замијенио са дупетом!!!

Name

Нада

16.06.2020 19:57

Управо зато сто није политичар, него "човјек" има више изгледа да буде добар начелник. Ви подгузне муве, нешколоване можете писати шта хоћете. Народ зна ко је ко у овој нашој малој чаршији.

Name

Дарко

16.06.2020 20:10

Професорице, ми Вам вјерујемо, ми Вас добро познајемо, а и ови што пише "контра" - против Вас, добро знају да је лаж то што пишу, него се Вас плаше и покушавају да Вас обесхрабре. Само напријед, хвала Вам ако прихватите тај изазов!

Name

СДС

16.06.2020 21:21

Многе сад пласи сто опозиција има кандидата без мрља,а ови сто пису сваста против ње нека се продају и даље за ситне паре пред изборе

Name

Тре

16.06.2020 22:00

Сељаку глупи, па та није неко од твојих који једно прицају друго раде

Name

Уyд

16.06.2020 22:24

Види и ову будалу ста прица, па ови не издају као твоји, овде је прије свега карактер цобанину

Name

Миломир

16.06.2020 20:34

Колико бљувтина прочитах овдје о једној честитој жени па то није за повјеровати. Очигледно је да су у страху велике очи јер професорица нема длаке на језику, стабилизовала је распали СДС и за разлику од многих остала на курсу који је заузела од самог старта бављења политиком. Сигурно да је и она имала понуде да претрчи и остави СДС на цједили али не, она је мандат добила на једној причи и држи ту причу до краја. Тако да господо пљувачи знате и сами да то што пишете није истина па мало се преиспитајте јер каже Не свједочи лажно на ближњега свога. Што се тиче начелничке функције, мала је вајда од ње без стабилне скуштинске већине. Имао је и Драго разне идеје и планове па је више од пола мандата провео навлачећи већину и намирујући гладна уста која су била у позицији да уцијењују. Знајући Мару, волио бих да ово није истина јер ће уништити своје здравље а тешко да ће шта успјети направити јер аждаје су са свих страна и само нападају. Уколико ипак одлучи да прихвати изазов онда јој желим свако добро и челичне живце и јак желудац јер ваља истрпити ударце са свих страна. А што се самог Српца тиче, да му сви желе добро онда би требало направити владу националног спаса и удружити честите и способне снаге којих има у свим таборима и онда заједничким снагама покушати нешто направити. А док се за сваку ствар на локалу мора питати неко горе, нема нама напретка. Поздрав земљаци моји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yyy

16.06.2020 21:58

Ма овде су проблем људи који нису дорасли нивоу предсједника заједнице етазних власника, а код нас сјед у првим редовима изврсне власти, знају они о себи колико вриједе, али ето дрзи их неко ко их задузио да морају радити како он казе

Name

П

17.06.2020 03:32

Изгледа да нигдје нема више будала него у овом Српцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада Брод

17.06.2020 05:39

Браво, подржавам

ОДГОВОРИТЕ