Предсједништво БиХ разматра о мандатару за СМ

Према тврдњама одлично обавијештених извора Инсајдера, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић сазваће сједницу Предсједништва сутра или у понедјељак.

Босна и Херцеговина 08.08.2019 | 12:09
Предсједништво БиХ разматра о мандатару за СМ
У кабинетима тројице чланова Предсједништва БиХ претходних дана обављене су консултације у вези заказивања сједнице Предсједништва БиХ на којој би требало да буде именован мандатар за састављање новог Савјета министара БиХ, сазнаје Инсајдер.

Према тврдњама одлично обавијештених извора Инсајдера, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић сазваће сједницу Предсједништва сутра или у понедјељак.

- Постоји могућност да сједница Предсједништва БиХ буде одржана и телефонским путем, уколико неко од тројице чланова тог тијела не буде у прилици да дође у Сарајево - откривају наши извори.

Подсјећамо, лидери СНСД-а, СДА и ХДЗ-а БиХ, Милорад Додик, Бакир Изетбеговић и Драган Човић, у понедјељак су потписали Принципе о формирању власти на нивоу БиХ.

Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик послије потписивања наведеног споразума изјавио је да је рок за формирање новог Савјета министара 30 дана или у супротном БиХ улази у "дубоку кризу".

Додик је још раније изјавио да је приједлог СНСД-а за мандатара за састављање новог Савјета министара БиХ бивши министар финансија РС Зоран Тегелтија.

(Инсајдер)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

007

08.08.2019 10:27

Шта ли би БИХ била да нема Додика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ БИ ТАПКАЛА У МЈЕСТУ

08.08.2019 10:56

Вјеројатно до сад била у ЕУ са бољим стандардом економски јацима оба ентитета и са мање пумпања мрзње од политицара И јос много тога доброг

Name

борац

08.08.2019 11:00

Тегелтија је био успјесан у затварању банака вјероватно га Додик ставља на то мјесто да растуру БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.08.2019 12:00

Треба му дати сансу да и Босњаке унисти, ако вец и њих није. Бакир це правити Саровица од блата.

Name

Ре СВИМА

08.08.2019 16:28

Ако ће га правити од "блата" зашто онда са г-дином Шаровићем није правио нови СМ.

Name

нико никановиц

10.08.2019 07:44

Хвала драгом богу да се ускоро Комсица висе неце пуно питати. Мислио је своју љигаву политику на силу провести и права хрвата у БиХ јос висе умањити. Није он дзабе рекао, "драги" моји хрвати, ја сам вас представник, хтјели ви то или не", Ово "драги" је саркастицно да смијесно, од када су њему хрвати драги? Било је и има у СДА струја које Комсица подрзавају само да би ослабили хрвате, мислим да је Дзаферовиц у тој струји. Изетбеговиц је ипак реалнији и увијек је одрзавао контакт са Цовицем док га Комсиц и Дзаферовиц игнорирају. Негдје неко написа исправно, Комсиц је вјероватно америцки играц.

ОДГОВОРИТЕ