Predsjedništvo BiH razmatra o mandataru za SM

Prema tvrdnjama odlično obaviještenih izvora Insajdera, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sazvaće sjednicu Predsjedništva sutra ili u ponedjeljak.

Bosna i Hercegovina 08.08.2019 | 12:09
Predsjedništvo BiH razmatra o mandataru za SM
U kabinetima trojice članova Predsjedništva BiH prethodnih dana obavljene su konsultacije u vezi zakazivanja sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi trebalo da bude imenovan mandatar za sastavljanje novog Savjeta ministara BiH, saznaje Insajder.

Prema tvrdnjama odlično obaviještenih izvora Insajdera, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sazvaće sjednicu Predsjedništva sutra ili u ponedjeljak.

- Postoji mogućnost da sjednica Predsjedništva BiH bude održana i telefonskim putem, ukoliko neko od trojice članova tog tijela ne bude u prilici da dođe u Sarajevo - otkrivaju naši izvori.

Podsjećamo, lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, u ponedjeljak su potpisali Principe o formiranju vlasti na nivou BiH.

Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslije potpisivanja navedenog sporazuma izjavio je da je rok za formiranje novog Savjeta ministara 30 dana ili u suprotnom BiH ulazi u "duboku krizu".

Dodik je još ranije izjavio da je prijedlog SNSD-a za mandatara za sastavljanje novog Savjeta ministara BiH bivši ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

(Insajder)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

007

08.08.2019 10:27

Šta li bi BIH bila da nema Dodika???

ODGOVORITE
Name

NE BI TAPKALA U MJESTU

08.08.2019 10:56

Vjerojatno do sad bila u EU sa boljim standardom ekonomski jacima oba entiteta i sa manje pumpanja mrznje od politicara I jos mnogo toga dobrog

Name

borac

08.08.2019 11:00

Tegeltija je bio uspjesan u zatvaranju banaka vjerovatno ga Dodik stavlja na to mjesto da rasturu BiH.

ODGOVORITE
Name

Direkt

08.08.2019 12:00

Treba mu dati sansu da i Bosnjake unisti, ako vec i njih nije. Bakir ce praviti Sarovica od blata.

Name

Re SVIMA

08.08.2019 16:28

Ako će ga praviti od "blata" zašto onda sa g-dinom Šarovićem nije pravio novi SM.

Name

niko nikanovic

10.08.2019 07:44

Hvala dragom bogu da se uskoro Komsica vise nece puno pitati. Mislio je svoju ljigavu politiku na silu provesti i prava hrvata u BiH jos vise umanjiti. Nije on dzabe rekao, "dragi" moji hrvati, ja sam vas predstavnik, htjeli vi to ili ne", Ovo "dragi" je sarkasticno da smijesno, od kada su njemu hrvati dragi? Bilo je i ima u SDA struja koje Komsica podrzavaju samo da bi oslabili hrvate, mislim da je Dzaferovic u toj struji. Izetbegovic je ipak realniji i uvijek je odrzavao kontakt sa Covicem dok ga Komsic i Dzaferovic ignoriraju. Negdje neko napisa ispravno, Komsic je vjerovatno americki igrac.

ODGOVORITE