Од љубавника тражила да јој убије супруга

Уставни суд БиХ одбио је жалбу Зоре Трнинић (40) из Дрвара којом се жалила на пресуду по којој је осуђена на 10 година, а њен љубавник Миладин Боснић на 14 година затвора због убиства њеног супруга Перице Трнинића (40) из Дрвара.

Босна и Херцеговина 07.08.2019 | 10:07
Од љубавника тражила да јој убије супруга
Занимљиво је да се у образложењу пресуде наводи да се она и другим љубавницима жалила на понашање супруга и да је тражила погодну особу да убије њеног мужа.

Према пресуди Боснић је осуђен због тога што је 30. августа 2015. године из ловачке пушке сачмарице у насељу Трнинића бријег на суров начин ликвидирао Зориног супруга Перицу док је сјекао дрва.

Беживотно тијело Трнинића са више сачми у глави и врату пронађено је у шуми Аташевац код Дрвара.

Током истраге је утврђено да су љубавници сковали паклен план како би се ријешили Перице и докопали његове стоке, коју су планирали да продају и тако дођу до пара. Све је требало да изгледа као злочин по непознатом извршиоцу.

Трнинић је кобног дана отишао у шуму да насјече дрва за домаћинство. Боснић, који је био у љубавној вези са његовом супругом, знао је за то.

Истрагом је утврђено да се убица до шуме довезао аутомобилом, а потом је пола сата пјешачио кроз шуму да би дошао до мјеста злочина. Дошуњао се до погодног мјеста за убиство и када је видио да Трнинић не обраћа пажњу, пришао му и из непосредне близине пуцао из ловачке пушке у потиљак. Након тога је побјегао.

Од задобијених повреда је преминуо на лицу мјеста, а полиција је убрзо открила ко стоји иза цијелог случаја и ухапсила љубавника.

Трнинићева се правила да ништа не зна, чак је са дјецом ишла и наводно тражила сурпуга када није дошао кући.

Његово тијело нађено је други дан након убиства.

Комшије Трнинића након убиства били су шоку јер су за Перицу имали само ријечи хвале. 

– Био је добар човјек и домаћин. Стално је радио око пољопривреде и имао је велико стадо од око 250 оваца. Он, супруга и дјеца живјели су од тога – казала је тада комшиница која није жељела да јој објавимо име.

У Одлуци Уставног суда БиХ наводи да је током доказног поступка доказано да је Трнинићева била у љубавној вези са Боснићем и да га је подстакла да убије њеног супруга Перицу, јер је исти био сметња њиховој вези.

Она је након сахране супруга убрзо продала стадо од 250 оваца, а добијени новац је намјеравала да подијели са Боснићем. Убица се крио скоро 30 дана, али је разоткривен и ухапшен. Касније је он признао брутално убиство комшије.

Полиција је након тога у мјесту Подови код Дрвара претресла Боснићеву кућу, гдје је пронашла и одузела двије аутоматске и једну полуаутоматску пушку, ручну бомбу и муницију, због чега је, поред убиства, осуђен и за недозвољено држање оружја.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кокода

07.08.2019 09:03

Зора је умјесто лагодног живота са љубавником и новцем од оваца добила удобну собу са решеткама. Уживај Зоро момци ће доносит цигара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

07.08.2019 10:33

Не вјеруј женску и кад горке сузе рони,из потаје она своје планове кује!

Name

Робин худ

07.08.2019 10:32

Безобразно мале казне за овако смисљен и испланиран злоцин. У САД за овако несто се смртна избјегне нагодбом и признањем али дозивотна без могуцности помиловања је неизбјезна. Никад нецемо бити дрзава нити цивилизован народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

07.08.2019 18:57

колико вреди људски зивот!!!!срамна пресуда!!! а гдје су и код кога таврсиле паре од оваца!!! нема ту дрзаве и закона!! дозивотна је најмање сто би требало !али !??????? за сад је тако!

Name

Пенолог

08.08.2019 07:01

Убиство из користољубља је ово (стадо оваца је одмах продала). Максималне казне иду за такве квалификације.