Od ljubavnika tražila da joj ubije supruga

Ustavni sud BiH odbio je žalbu Zore Trninić (40) iz Drvara kojom se žalila na presudu po kojoj je osuđena na 10 godina, a njen ljubavnik Miladin Bosnić na 14 godina zatvora zbog ubistva njenog supruga Perice Trninića (40) iz Drvara.

Bosna i Hercegovina 07.08.2019 | 10:07
Od ljubavnika tražila da joj ubije supruga
Zanimljivo je da se u obrazloženju presude navodi da se ona i drugim ljubavnicima žalila na ponašanje supruga i da je tražila pogodnu osobu da ubije njenog muža.

Prema presudi Bosnić je osuđen zbog toga što je 30. avgusta 2015. godine iz lovačke puške sačmarice u naselju Trninića brijeg na surov način likvidirao Zorinog supruga Pericu dok je sjekao drva.

Beživotno tijelo Trninića sa više sačmi u glavi i vratu pronađeno je u šumi Ataševac kod Drvara.

Tokom istrage je utvrđeno da su ljubavnici skovali paklen plan kako bi se riješili Perice i dokopali njegove stoke, koju su planirali da prodaju i tako dođu do para. Sve je trebalo da izgleda kao zločin po nepoznatom izvršiocu.

Trninić je kobnog dana otišao u šumu da nasječe drva za domaćinstvo. Bosnić, koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom, znao je za to.

Istragom je utvrđeno da se ubica do šume dovezao automobilom, a potom je pola sata pješačio kroz šumu da bi došao do mjesta zločina. Došunjao se do pogodnog mjesta za ubistvo i kada je vidio da Trninić ne obraća pažnju, prišao mu i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške u potiljak. Nakon toga je pobjegao.

Od zadobijenih povreda je preminuo na licu mjesta, a policija je ubrzo otkrila ko stoji iza cijelog slučaja i uhapsila ljubavnika.

Trninićeva se pravila da ništa ne zna, čak je sa djecom išla i navodno tražila surpuga kada nije došao kući.

Njegovo tijelo nađeno je drugi dan nakon ubistva.

Komšije Trninića nakon ubistva bili su šoku jer su za Pericu imali samo riječi hvale. 

– Bio je dobar čovjek i domaćin. Stalno je radio oko poljoprivrede i imao je veliko stado od oko 250 ovaca. On, supruga i djeca živjeli su od toga – kazala je tada komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

U Odluci Ustavnog suda BiH navodi da je tokom dokaznog postupka dokazano da je Trninićeva bila u ljubavnoj vezi sa Bosnićem i da ga je podstakla da ubije njenog supruga Pericu, jer je isti bio smetnja njihovoj vezi.

Ona je nakon sahrane supruga ubrzo prodala stado od 250 ovaca, a dobijeni novac je namjeravala da podijeli sa Bosnićem. Ubica se krio skoro 30 dana, ali je razotkriven i uhapšen. Kasnije je on priznao brutalno ubistvo komšije.

Policija je nakon toga u mjestu Podovi kod Drvara pretresla Bosnićevu kuću, gdje je pronašla i oduzela dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, ručnu bombu i municiju, zbog čega je, pored ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kokoda

07.08.2019 11:03

Zora je umjesto lagodnog života sa ljubavnikom i novcem od ovaca dobila udobnu sobu sa rešetkama. Uživaj Zoro momci će donosit cigara.

ODGOVORITE
Name

Q

07.08.2019 12:33

Ne vjeruj žensku i kad gorke suze roni,iz potaje ona svoje planove kuje!

Name

Robin hud

07.08.2019 12:32

Bezobrazno male kazne za ovako smisljen i isplaniran zlocin. U SAD za ovako nesto se smrtna izbjegne nagodbom i priznanjem ali dozivotna bez mogucnosti pomilovanja je neizbjezna. Nikad necemo biti drzava niti civilizovan narod.

ODGOVORITE
Name

Eto

07.08.2019 20:57

koliko vredi ljudski zivot!!!!sramna presuda!!! a gdje su i kod koga tavrsile pare od ovaca!!! nema tu drzave i zakona!! dozivotna je najmanje sto bi trebalo !ali !??????? za sad je tako!

Name

Penolog

08.08.2019 09:01

Ubistvo iz koristoljublja je ovo (stado ovaca je odmah prodala). Maksimalne kazne idu za takve kvalifikacije.