Закон о ПДВ-у у парламентима

На данашњој сједници Управног одбора Управе за индиректно опорезивење није било сагласности ентитетских представника за усвајање одлука о привременом поравнању за протекле године, а није усвојена ни она о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава од априла до јуна ове године.

Босна и Херцеговина 08.05.2019 | 16:20
Закон о ПДВ-у  у парламентима
Чланови Управног одбора примили су к знању информацију УИО у вези са извршењем пресуде Суда БиХ у корист Републике Српске због непостојања одлука о поравнањима у 2009. и 2010. години.

Управни одбор УИО БиХ на данашњој сједници дао је сагласност да се Нацрт закона о ПДВ-у достави надлежним комисијама ентитетских парламената на консултације, након чега ће поново бити разматран на сједници Управног одбора и упућен у јавну расправу, саопштено је након сједнице.

У саопштењу је наведено да је Нацрт закона о ПДВ-у предложен из УИО ради усклађивања са европским директивама и циљ му је да олакша рад пословној заједници.

На сједници Управног одбора данас је усвојен извјештај о раду УИО за прошлу годину и измјене и допуне Правилника о унутрашњој организацији Управе чиме ће, између осталог, бити ријешен и проблем рада на граничним прелазима Свилај и Братунац.

Чланови Управног одбора данас су усвојили одлуку о висини компензаторне камате за друго полугодиште 2019. године која износи 12 одсто и односи се на одређена царинска дуговања.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Повецати

08.05.2019 15:47

Повецати тај порез бре па у будзет треба Дускица Мајкиц да докторира. На Кембридзу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

08.05.2019 16:27

НИСТЕ СЕ УСАГЛСАСИЛИ ДА ПОРАВНАТЕ МЕЂУСОБНЕ ДУГОВЕ А САГЛАСНИ СТЕ ДА СЕ ПОБЕЋА ПДВ. БАГРО ЛОПОВСКА

ОДГОВОРИТЕ