Мадуро најавио хапшење Гваида

Венецуелански опозициони лидер Хуан Гваидо могао би бити ухапшен ако се врати у своју земљу из посјете Колумбији, назначио је предсједник Николас Мадуро.

Свијет 26.02.2019 | 20:56
Мадуро најавио хапшење Гваида
"Он не може само доћи и отићи. Он ће морати изаћи пред лице правде, а суд му је забранио да напусти земљу. Ја ћу поштовати законе", рекао је Мадуро за АБЦ Неwс.

Венецуелански врховни суд забранио је Гваиду да путује у иностранство у јануару. Забрана је на снази док је он под истрагом због, према ријечима државног тужиоца Тарека Вилијама Саба, "озбиљних кривичних дјела повреде уставног поретка".

Упркос томе, Гваидо је отпутовао у колумбијски гранични град Кукуту током викенда како би надгледао доставу хуманитарне помоћи Венецуели, што су спријечили венецуелански војници испаљивањем гумених метака и бацањем сузавца. Мадуро тврди да је хуманитарна помоћ са Запада само параван Сједињених Америчких Држава да војно интервенирају у његовој земљи и њега свргну с власти.

Гваидо је након Кукуте отпутовао у колумбијску пријестоницу Боготу на састанак Лимске групе, чије су га земље чланице признале за привременог предсједника Венецуеле.

Он је рекао колумбијским медијима да ће се ускоро вратити у Венецуелу, али је Мадуро упозорио да ће тада морати одговарати пред судом.

"Николас Мадуро није у позицији да икога хапси у овој земљи... Судови имају своје поступке и они дају налоге извршном тијелу... Нико не може бити изнад закона", рекао је Мадуро за АБЦ Неwс.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.27.2.2019

27.02.2019 14:47

Шта чекаш затвори лопова и издајицу,хоће на силу власт.Тосу га амери научили и васпитали да краду и растурају друге државе.

ОДГОВОРИТЕ