Ирану санкције, Западу потоп...

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је данас да би Запад могао да задеси "потоп" дрога, избеглица и терористичких напада уколико поново наметнуте америчке санкције ослабе способност Ирана да обуздава ове проблеме, преноси Ројтерс.

Свијет 08.12.2018 | 14:30
Ирану санкције, Западу потоп...
"Упозоравам оне који намећу санкције да, уколико способност Ирана да се бори против дрога и тероризма буде тиме погођена... ви нећете бити безбедни од потопа дрога, тражилаца азила, бомби и тероризма", казао је Рохани у говору који је преношен уживо на иранској државној телевизији.

Наводи се да је он америчке санкције такође назвао "економским тероризмом".

АП преноси да је ирански председник то све рекао у Техерану на конференцији о борби против тероризма на којој су учествовали председавајући парламената Авганистана, Ирана, Пакистана, Турске, Кине Русије.

Агенција подсећа да се Иран налази на великој рути кријумчарења дроге од Авганистана ка Европи и земљама Персијског залива, као и да сваке године иранске власти спале 100 тона заплењених наркотика чиме симоболично показују одлучност у борби против дрога.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јаса

08.12.2018 14:21

УСА тои хоце да би само уцинили неста лосе европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

08.12.2018 17:34

ето цовјек открио ресурсе Исламских земаља а то су дрога, гомила необразованих људи који не знају куд би са собом, и гомила старог руског орузија ... а нафта је секундарни ресурс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луис

08.12.2018 19:12

мајмуне неписмени! Иран је колијевка науке!!!