Iranu sankcije, Zapadu potop...

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi "potop" droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme, prenosi Rojters.

Svijet 08.12.2018 | 14:30
Iranu sankcije, Zapadu potop...
"Upozoravam one koji nameću sankcije da, ukoliko sposobnost Irana da se bori protiv droga i terorizma bude time pogođena... vi nećete biti bezbedni od potopa droga, tražilaca azila, bombi i terorizma", kazao je Rohani u govoru koji je prenošen uživo na iranskoj državnoj televiziji.

Navodi se da je on američke sankcije takođe nazvao "ekonomskim terorizmom".

AP prenosi da je iranski predsednik to sve rekao u Teheranu na konferenciji o borbi protiv terorizma na kojoj su učestvovali predsedavajući parlamenata Avganistana, Irana, Pakistana, Turske, Kine Rusije.

Agencija podseća da se Iran nalazi na velikoj ruti krijumčarenja droge od Avganistana ka Evropi i zemljama Persijskog zaliva, kao i da svake godine iranske vlasti spale 100 tona zaplenjenih narkotika čime simobolično pokazuju odlučnost u borbi protiv droga.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

jasa

08.12.2018 14:21

USA toi hoce da bi samo ucinili nesta lose evropi.

ODGOVORITE
Name

izraelac

08.12.2018 17:34

eto covjek otkrio resurse Islamskih zemalja a to su droga, gomila neobrazovanih ljudi koji ne znaju kud bi sa sobom, i gomila starog ruskog oruzija ... a nafta je sekundarni resurs

ODGOVORITE
Name

Luis

08.12.2018 19:12

majmune nepismeni! Iran je kolijevka nauke!!!