Трамп је изабрао насљедницу Хејли?

Амерички предсједник Доналд Трамп одлучио је да портпаролка Стејт департмент Хедер Науерт замијени Ники Хејли на функцији амбасадорке САД у УН, јавља Блумберг позивајући се на три особе упознате с овом темом.

Свијет 07.12.2018 | 09:36
Трамп је изабрао насљедницу Хејли?
Агенција оцјењује да је 48-годишња Науертова необичан избор за ову позицију имајући у виду да је имала мало искуства у владиним институцијама или спољној политици прије прикључивања Трамповој администрацији у априлу 2017. године.

Претходно је неколико година била водитељка и извјештач америчке телевизијске станице Фоx Неwс, укључујући и емисију "Фокс и пријатељи" коју је Трамп волио да гледа.

Блумберг наглашава да је и бившој амбасадорки Хејли недостајало спољнополитичког искуства када је преузела функцију у УН, али је ипак пре тога два пута бирана за гувернерку Јужне Каролине.

Агенција наводи да је, без обзира на све, кандидовање Науертове снажно подржавао државни секретар САД Мајкл Помпео, који има поверења у њу и сматра је поузданим заступником Трампове политике.

Наводи се да се након доласка Помпеа у Стејт департмент догодио снажан заокрет када је у питању Науертова, пошто ју је његов претходник Рекс Тилерсон искључивао иу ужег круга сарадника.

Науертова је због тога у више наврата претила да ће дати отказ, али Блумберг наводи да је она, захваљујући дијелом и блиском повезаношћу са Трамповом ћерком Иванком и његовим зетом Џередом Кушнером, успјела да у Стејт департменту "наџиви" бившег шефа.

Агенција наводи да је Науертова прихватила нову функцију и њено постављење за нову амбасадорку САД у УН требало би да буде објављено данас.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пффф

07.12.2018 09:39

Ух и ја бих је изабрао да буде моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јах

07.12.2018 14:46

незна човјек шта је пилетина.као и Клинтон.

ОДГОВОРИТЕ