Судски позив за Доналда Трампа?

Специјални савјетник који води истрагу о могућем руском мијешању у америчке предсједничке изборе 2016. године, Роберт Малер, изнио је могућност да ће америчком предсједнику Доналду Трампу бити послат судски позив, саопштио је Трампов лични адвокат Џон Дауд.

Свијет 02.05.2018 | 09:22
Судски позив за Доналда Трампа?
За сада, како наводи АП, није јасно колико је реална могућност да се Трампу уручи судски позиви, нити је познато због чега би тачно био позван да свједочи под заклетвом.

Чак и да Малер упути Трампу судски позив, предсједник би могао да се жали на суду или да одбије да одговара на питања, што му омогућава Пети амандман америчког Устава, односно заштита од самоинкриминисања, наводи Агенција.

Процурила је и листа могућих питања предсједнику, што је Трамп назвао "срамним".

Листа представља очекивања Трампових адвоката о могућим питањима која би била постављена америчком председнику.

"Неw Yорк Тимес” објавио је лист од око 50 могућих питања за америчког предсједника.

Према листи, Трампу би била постављена питања од тога који мотиви стоје иза отпуштања бившег директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Џејмса Комија до тога какве контакте са Русима је имала његова кампања.

АП наводи да питања указују на то да Малер и даље тражи доказе о могућој сарадњи Трампове кампање са Русима.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АР

02.05.2018 07:44

А нас баја покраде све И кад му неко спомене суд он одма као нема повјерења у БиХ судство.Најбоље је да му суди Зељка Цвијановиц веома постена И искрена особа

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

02.05.2018 07:56

Што ти је Америка и правда.Најјаца правна дрзава је Америка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Са

02.05.2018 11:23

Глупсоне,демократија је и када сам изрезирас и срусис два небодера и при том убијес хиљаде својих људи,а онда оптузис неког другог,цак му тразис и 6 милијарди долара одстете!!!