Sudski poziv za Donalda Trampa?

Specijalni savjetnik koji vodi istragu o mogućem ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine, Robert Maler, iznio je mogućnost da će američkom predsjedniku Donaldu Trampu biti poslat sudski poziv, saopštio je Trampov lični advokat Džon Daud.

Svijet 02.05.2018 | 09:22
Sudski poziv za Donalda Trampa?
Za sada, kako navodi AP, nije jasno koliko je realna mogućnost da se Trampu uruči sudski pozivi, niti je poznato zbog čega bi tačno bio pozvan da svjedoči pod zakletvom.

Čak i da Maler uputi Trampu sudski poziv, predsjednik bi mogao da se žali na sudu ili da odbije da odgovara na pitanja, što mu omogućava Peti amandman američkog Ustava, odnosno zaštita od samoinkriminisanja, navodi Agencija.

Procurila je i lista mogućih pitanja predsjedniku, što je Tramp nazvao "sramnim".

Lista predstavlja očekivanja Trampovih advokata o mogućim pitanjima koja bi bila postavljena američkom predsedniku.

"New York Times” objavio je list od oko 50 mogućih pitanja za američkog predsjednika.

Prema listi, Trampu bi bila postavljena pitanja od toga koji motivi stoje iza otpuštanja bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija do toga kakve kontakte sa Rusima je imala njegova kampanja.

AP navodi da pitanja ukazuju na to da Maler i dalje traži dokaze o mogućoj saradnji Trampove kampanje sa Rusima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

AR

02.05.2018 07:44

A nas baja pokrade sve I kad mu neko spomene sud on odma kao nema povjerenja u BiH sudstvo.Najbolje je da mu sudi Zeljka Cvijanovic veoma postena I iskrena osoba

ODGOVORITE
Name

SA

02.05.2018 07:56

Što ti je Amerika i pravda.Najjaca pravna drzava je Amerika

ODGOVORITE
Name

Re Sa

02.05.2018 11:23

Glupsone,demokratija je i kada sam izreziras i srusis dva nebodera i pri tom ubijes hiljade svojih ljudi,a onda optuzis nekog drugog,cak mu trazis i 6 milijardi dolara odstete!!!