Јужна Кореја: Ново лансирање

Јужнокорејска агенција Јонап јавила је да Сјеверна Кореја припрема ново лансирање пројектила, највјероватније интерконтиненталне балистичке ракете.

Свијет 04.09.2017 | 09:36
Јужна Кореја: Ново лансирање
Агенција преноси, позивајући се на јужнокорејску обавјештајну службу, да је план Ким Џонг Уна да ракета падне у Пацифик.

Такође, наводи се да је заказано и ванредно обраћање јавности, пренијели су као најважнију вијест сви свјетски медији.

Жесток одговор Сјеверној Кореји

Јужнокорејска војска синоћ је као одговор на пробу нуклеарне ракете Сјеверне Кореје обавила симулацију могућег напада на базу нуклеарног наоружања свог сусједа.

Како преноси агенција Јонхап, у вјежби су учествовали борбени авиони, а коришћене су и балистичке ракете типа "земља-земља".

"У комбинованој вјежби коришћена је балистичка ракета Хјунмо, као и ракете типа "ваздух-земља, дугог домета. Сви пројектили су успјешно погодили зацртане мете", наводи се у извјештају.

Државна агенција додаје и да су мете постављене у Јапанско море, на даљини која одговара даљини сјевернокорејске базе за нуклеарно тестирање.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хммммм

04.09.2017 07:52

Ја како,само лансирај Киме,само те молим немој нас заборавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

04.09.2017 08:12

Нема шта, ово је за Кима и цијели режим буквално питање живота или смрти. Њему је намијењена ужасна судбина Гадафија и Хусеина. Неће то допустити, ако му је умријети онда му је свеједно, повуће за собом у смрт и гомилу својих непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

04.09.2017 10:43

Какав плус Америка извлаци од овог лудака. Јапанци и Јузна Кореа дрхте, гаце саме спадају, пристаце на све . Да додје до сукоба нестаце многи народи као Индијанци, Маје и Инке ... Америка је канцер и њој су потребна болесна подруцја и само док је тако она постоји. Теба ли споменути Британце који и стоје иза свега па и иза Америке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија .

04.09.2017 16:02

Ова проба бице Киму задња има дага Амери наду у мисијој рупи као Садама Хусејна и Муамера Гадафија онису били богатији од Кима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тип топ

04.09.2017 17:46

Није ми јасно зашто је Ким овако дебео, Кореанци су махом мршави, Требао би повести рачуна о килажи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.09.2017 18:25

Додик је крив сто Ким лансира нуклеарне главе..зиви били па видјели,додик и снсд,они управљају са Кимом,смијенили су Сњеготу а да не могу управљати Кимом..схватите људи,опаметите се.

ОДГОВОРИТЕ