Južna Koreja: Novo lansiranje

Južnokorejska agencija Jonap javila je da Sjeverna Koreja priprema novo lansiranje projektila, najvjerovatnije interkontinentalne balističke rakete.

Svijet 04.09.2017 | 09:36
Južna Koreja: Novo lansiranje
Agencija prenosi, pozivajući se na južnokorejsku obavještajnu službu, da je plan Kim Džong Una da raketa padne u Pacifik.

Takođe, navodi se da je zakazano i vanredno obraćanje javnosti, prenijeli su kao najvažniju vijest svi svjetski mediji.

Žestok odgovor Sjevernoj Koreji

Južnokorejska vojska sinoć je kao odgovor na probu nuklearne rakete Sjeverne Koreje obavila simulaciju mogućeg napada na bazu nuklearnog naoružanja svog susjeda.

Kako prenosi agencija Jonhap, u vježbi su učestvovali borbeni avioni, a korišćene su i balističke rakete tipa "zemlja-zemlja".

"U kombinovanoj vježbi korišćena je balistička raketa Hjunmo, kao i rakete tipa "vazduh-zemlja, dugog dometa. Svi projektili su uspješno pogodili zacrtane mete", navodi se u izvještaju.

Državna agencija dodaje i da su mete postavljene u Japansko more, na daljini koja odgovara daljini sjevernokorejske baze za nuklearno testiranje.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

04.09.2017 07:52

Ja kako,samo lansiraj Kime,samo te molim nemoj nas zaboraviti

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

04.09.2017 08:12

Nema šta, ovo je za Kima i cijeli režim bukvalno pitanje života ili smrti. Njemu je namijenjena užasna sudbina Gadafija i Huseina. Neće to dopustiti, ako mu je umrijeti onda mu je svejedno, povuće za sobom u smrt i gomilu svojih neprijatelja.

ODGOVORITE
Name

Igor

04.09.2017 10:43

Kakav plus Amerika izvlaci od ovog ludaka. Japanci i Juzna Korea drhte, gace same spadaju, pristace na sve . Da dodje do sukoba nestace mnogi narodi kao Indijanci, Maje i Inke ... Amerika je kancer i njoj su potrebna bolesna podrucja i samo dok je tako ona postoji. Teba li spomenuti Britance koji i stoje iza svega pa i iza Amerike.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija .

04.09.2017 16:02

Ova proba bice Kimu zadnja ima daga Ameri nadu u misijoj rupi kao Sadama Husejna i Muamera Gadafija onisu bili bogatiji od Kima .

ODGOVORITE
Name

Tip top

04.09.2017 17:46

Nije mi jasno zašto je Kim ovako debeo, Koreanci su mahom mršavi, Trebao bi povesti računa o kilaži.

ODGOVORITE
Name

Bl

04.09.2017 18:25

Dodik je kriv sto Kim lansira nuklearne glave..zivi bili pa vidjeli,dodik i snsd,oni upravljaju sa Kimom,smijenili su Snjegotu a da ne mogu upravljati Kimom..shvatite ljudi,opametite se.

ODGOVORITE