Русија би могла да уђе у НАТО?

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин је, током интервјуа са филмским редитељем Оливером Стоуном, рекао да је некадашњем предсједнику САД Билу Клинтону предложио да би Русија могла да уђе у НАТО.

Свијет 03.06.2017 | 18:45
Русија би могла да уђе у НАТО?
- Сјећам се једног од посљедњих састанака са Билом Клинтоном, када је дошао у Москву. Током састанка рекао сам да би требало да размотримо опцију да Русија уђе у НАТО, на шта је он одговорио "што да не" - рекао је Путин преноси ТАСС.
 
Руски предсједник је додао да се, ипак, "америчка делегација веома унервозила".

- Јесте ли поднијели пријаву (за чланство)? - упитао је редитељ Стоун, на шта се Путин само насмијао.

- НАТО је политички инструмент САД, који нема савезнике, већ само вазале - рекао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин у интервјуу са Стоуном, као дио његовог пројекта под називом "Путинови интервјуи".

- Једном када земља постане чланица НАТО-а, тешко је одолети притиску САД, великој земљи и лидеру НАТО. Одједном, оружани системи се могу постављати у земљи чланици - систем против балистичких ракета, нове војне базе, а по потреби и нови офанзивни системи - рекао је Путин.

"Путинови интервјуи" је специјал који ће бити емитован на америчкој тв ТВ мрежи "Шоутајм" четири вечери заредом, почевши од 12. јуна, објашњава амерички сајт "Политико".

У ексклузивном клипу, који је "Политико" добио на увид, Путин је причао о томе како је НАТО "само инструмент спољне политике САД".

Он је рекао да је забринут због начина на који се доносе одлуке у НАТО-у и да Русија мора да одговоре на пријетње.

- Зашто тако драстично реагујемо на експанзију НАТО? Заправо, разумијемо вриједности или недостатак истих и пријетњу коју та организација представља, али смо забринути због сљедећег. Забринути смо због начина на који се доносе одлуке (у алијанси). У овом случају морамо да преузмемо контрамјере. Морамо да уперимо наше ракете према постројењима која, по нашем мишљењу, представљају пријетњу. Ситуација постаје напетија - рекао је Путин.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боки

03.06.2017 16:58

Ок добра идеја али морамо сацекати ста це реци Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

03.06.2017 18:00

Ма морали би прво изгладит односе са Црном Гором па ако их мило пусти можда би и могли.

Name

Ник

03.06.2017 20:01

Морамо се извинити Црној Гори за серију Нијесмо ми од јуце :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

03.06.2017 21:08

Нисам стигао разговарати о овој теми јер је ред у банци био подугацак,да улозим устедјено ,а опет бих сугерисао да сам и сам позитивно думао о овој могуцности.Обавезно саслусати и оног спадала Воју Хрвата и цути његово мисљење.Тема за дискусију у цетири ока...

Name

Ре ;нк

04.06.2017 05:47

Ста ти прицас,коме да се извине"Е сваста "када народ пролупа на овој температури ,и никако да се умакне у хладовину"а ја ,ти цекас да се теби хладовина примакне:е па цекај.

Name

Петар

04.06.2017 06:00

Кад би сви усли у НАТО онда неби било кривца и моралиби тразити ванземаљце како би они били сво зло овога свијета

ОДГОВОРИТЕ