Родитељи издају визу Дједа Мразу за вртић

Одлуку о доласку Дједа Мраза на прославу Нове године у сарајевским вртићима коју раде у склопу јавне установе "Дјеца Сарајева" донијеће родитељи малишана.

Босна и Херцеговина 12.12.2016 | 08:02
Родитељи издају визу Дједа Мразу за вртић
Вршилац дужности директора јавне установе "Дјеца Сарајева" Јасмина Чонго истакла је да ће новогодишња свечаност бити одржана у 30 вртића, а васпитачи ће изабрати садржај и тему примјерену дјечијем узрасту.

"О доласку Дједа Мраза васпитачи ће се договорити са родитељима на родитељским састанцима који ће бити одржани у свим вртићима до 26. децембра. Родитељи ће испунити анкету коју ће им понудити васпитачи, а одлука ће бити донесена зависно од националне структуре родитеља и њихове опредијељености за присуство дјетета на представи поводом подјеле пакетића" рекла је Чонго, нагласивши да ако буде негодовања, настојаће наћи повољно рјешење, првенствено за дијете, али и његове родитеље.

Дједа Мраз је у појединим установама у Сарајеву непожељан гост од 2008. године кад су га протјерале васпитачице из једног вртића. Да су многе ствари од тада остале исте, свједочи чињеница да је и лани било родитеља који су сматрали да дјеца која желе да приме пакетић од Дједа Мраза тај дан треба да буду измјештена из вртића.

Чак је и Исламска заједница БиХ 2010. године издала фетву у којој се наводи да Дједа Мраз није познат и признат у традицији Бошњака, те да се нарочито бошњачкој дјеци тај хришћански симбол покушава потурити као неутралан лик.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бн

12.12.2016 17:26

Ови су лудаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.12.2016 16:01

Стета би било да је неславе заједно са дједа Мразом. Ово је јединствена прилика за вехабије да додју до љепе кинте на брзину. Само огрну неке црвене капутице и ајд ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

15.12.2016 09:13

А шта ће рећи реис ако се шеитан Деда Мраз буде дружио са дјецом.

ОДГОВОРИТЕ