Пилот испустио гориво да спријечи експлозију?

Члан посаде палог авиона који је превозио фудбалере из Бразила Ервин Тумири један је од шесторо људи који је преживео трагедију у којој је 71 особа погинуло.

Свијет 30.11.2016 | 11:30
Пилот испустио гориво да спријечи експлозију?
Он је навео да су преплашени путници почели да скачу са својих места и вриште након што је авион кренуо да пада, свега неколико минута пре планираног слетања у Медељину.

Тумири је навео да је преживео пад јер се у кључним моментима понашао према безбедносним процедурама и није паничио.

“Ставио сам торбе између ногу и заузео сам положај фетуса, што се препоручује у ситуацијама када је угрожена безбедност у авиосаобраћају“, рекао је Тумири спасиоцима који су га живог пронашли у олупини летелице компаније Лумиа.

Химена Суарес, једна од стјуардеса у авиону је такође преживела и локалним медијима је рекла да су сва светла у авиону била угашена у тренутку када је летелица кренула у слободан пад.

“Ничега се даље не сећам“, навела је Суаресова.

Медији преносе и да је пилот авиона Мигел Кирога испустио гориво из резервоара у моменту када је схватио да ће се летелица којом управља срушити, како би при паду авиона избегао експлозију и оставио могућност да неко од путника преживи.

Верује се да је његова идеја спасла животе шест особа, али та информација није потврђена из званичних извора и истражитељи разматрају како авион није експлодирао приликом пада, спекулишући да је остао без горива.

Ипак, ова сазнања, на која се додаје и путања којом се кретао авион пре пада, односно кружно кретање у трајању од неколико минута изнад места на које се срушио, могу да доведу до закључка да је механички или технички проблем проузроковао трагедију и да није било могуће безбедно приземљити летелицу.

Извор: Б92
Фото: Мигел Кирога / фацебоок

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кис.

30.11.2016 16:19

Ста прицате, сви знају пре него сто је полетео"да нису натанкали (цартер им главе досао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ кис. срам и стид те било

01.12.2016 09:50

Пфуи, гадис ми се. Какве доказе ти имас? ста спекулисес? Исмијавас се зртвама ове трагедије.

Name

р :срам тее било.

03.12.2016 10:12

Господјо, данас смо вец,4ог доказано био сам у праву;изговор да је изпустио гориво,сам луд цовек мозе да вози са празним танком; а пилотима да не говоримо,уколико пратите: 1/5а пилота су под утицајем недозвољене брезцаринске капљице.

Name

Карадоз

01.12.2016 10:38

Ово о испустању горива је фарса, само да превозник неби платио енормне одстете. Па ако је тако брзо избацио гориво онда га је имао колико за упаљац.,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

02.12.2016 08:44

Очегледно да овај способни липот нема никакве везе са нашим политичарима, на сву срећу!

ОДГОВОРИТЕ