Pilot ispustio gorivo da spriječi eksploziju?

Član posade palog aviona koji je prevozio fudbalere iz Brazila Ervin Tumiri jedan je od šestoro ljudi koji je preživeo tragediju u kojoj je 71 osoba poginulo.

Svijet 30.11.2016 | 11:30
Pilot ispustio gorivo da spriječi eksploziju?
On je naveo da su preplašeni putnici počeli da skaču sa svojih mesta i vrište nakon što je avion krenuo da pada, svega nekoliko minuta pre planiranog sletanja u Medeljinu.

Tumiri je naveo da je preživeo pad jer se u ključnim momentima ponašao prema bezbednosnim procedurama i nije paničio.

“Stavio sam torbe između nogu i zauzeo sam položaj fetusa, što se preporučuje u situacijama kada je ugrožena bezbednost u aviosaobraćaju“, rekao je Tumiri spasiocima koji su ga živog pronašli u olupini letelice kompanije Lumia.

Himena Suares, jedna od stjuardesa u avionu je takođe preživela i lokalnim medijima je rekla da su sva svetla u avionu bila ugašena u trenutku kada je letelica krenula u slobodan pad.

“Ničega se dalje ne sećam“, navela je Suaresova.

Mediji prenose i da je pilot aviona Migel Kiroga ispustio gorivo iz rezervoara u momentu kada je shvatio da će se letelica kojom upravlja srušiti, kako bi pri padu aviona izbegao eksploziju i ostavio mogućnost da neko od putnika preživi.

Veruje se da je njegova ideja spasla živote šest osoba, ali ta informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora i istražitelji razmatraju kako avion nije eksplodirao prilikom pada, spekulišući da je ostao bez goriva.

Ipak, ova saznanja, na koja se dodaje i putanja kojom se kretao avion pre pada, odnosno kružno kretanje u trajanju od nekoliko minuta iznad mesta na koje se srušio, mogu da dovedu do zaključka da je mehanički ili tehnički problem prouzrokovao tragediju i da nije bilo moguće bezbedno prizemljiti letelicu.

Izvor: B92
Foto: Migel Kiroga / facebook

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kis.

30.11.2016 16:19

Sta pricate, svi znaju pre nego sto je poleteo"da nisu natankali (carter im glave dosao.

ODGOVORITE
Name

@ kis. sram i stid te bilo

01.12.2016 09:50

Pfui, gadis mi se. Kakve dokaze ti imas? sta spekulises? Ismijavas se zrtvama ove tragedije.

Name

r :sram tee bilo.

03.12.2016 10:12

Gospodjo, danas smo vec,4og dokazano bio sam u pravu;izgovor da je izpustio gorivo,sam lud covek moze da vozi sa praznim tankom; a pilotima da ne govorimo,ukoliko pratite: 1/5a pilota su pod uticajem nedozvoljene brezcarinske kapljice.

Name

Karadoz

01.12.2016 10:38

Ovo o ispustanju goriva je farsa, samo da prevoznik nebi platio enormne odstete. Pa ako je tako brzo izbacio gorivo onda ga je imao koliko za upaljac.,

ODGOVORITE
Name

Valter

02.12.2016 08:44

Očegledno da ovaj sposobni lipot nema nikakve veze sa našim političarima, na svu sreću!

ODGOVORITE