Борачка организација неког воли, а неког не воли (ВИДЕО)

Миладин Божановић и Богдан Милетић из Фоче дан су провели тражећи своја права у институцијама Српске.

Република Српска 30.04.2014 | 19:38
Борачка организација неког воли, а неког не воли (ВИДЕО)

Да подсјетимо, одликованом Милетићу, борцу И категорије и РВИ, дијете је погунуло у одбрамбено-отаџбинском рату. Умјесто трајног стамбеног  смјештаја, добио је тек  алтернативни. Божановић је од БО РС-а тражио средства за самозапошљавање, а након одбијања није му јасно ни зашто је одбијен ни колико је бодова  имао.

Власт није имала слуха за њих двојицу, као ни БО РС. С њима у парку „Младен Стојановић“ разговарао је само предсједник Удружења ветерана Републике Српске Душко Вукотић.

Давно је Богдан Милетић  све документе о рањавању и погибији своје 24-годишње  ћерке Ранке као борца ВРС предао у општину, борачкој организацији Фоче. Али, све се загубило, а старина Богдан са својом муком постаде  изгубљен у евиденцији и од свих  заборављен.

Не тражи много. Оно шта му по закону и припада. Стан. Током 24 часовног боравка у Бањалуци успио је у ходнику  владе срести  ужурбаног ресорног министра Петра Ђокића, који му је рекао да ће разговарати другом приликом. У Бањалуку тешко да ће опет доћи, али ће му писати.

С Милетићем у Бањалуку, али по своја права, дошао је  Миладин Божановић, који не може да вјерује како  предсједник Борачке организације Пантелија Ћургуз није упознат са његовим случајем.

Листа обимну документацију и показује дописе БО РС са потписима Ћургуза. Тражио је кредит за самозапошљавање у износу од 20 хиљада марака, дјелимично да врати претходни, а дјелимично да
уложи.

Миладин не зна ни колико је имао бодова. Ово и не чуди, јер је БОРС полтронска организација која штити републичке и општинске моћнике, каже предсједник Удружења ветерана Републике Српске.

Ветерани ће, како наводи њихов предсједник, владајућим дати још мало времена да испуне њихове захтјеве.Ако их не испуне, услиједиће нови протести на које ће бити позвани сви демобилисани борци и сви
они који се искрено боре за промјене-нагласио је Вукотић.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

перо

30.04.2014 18:22

мозда су људи и у праву... погледајте колико има коментара. кога њих двојица занимају. баји и слицним је одлицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

30.04.2014 18:56

Нико није крив за овакав однос према борцима него сами борци. Ми смо криви што смо се довели у овакав положај!

ОДГОВОРИТЕ