Boračka organizacija nekog voli, a nekog ne voli (VIDEO)

Miladin Božanović i Bogdan Miletić iz Foče dan su proveli tražeći svoja prava u institucijama Srpske.

Republika Srpska 30.04.2014 | 19:38
Boračka organizacija nekog voli, a nekog ne voli (VIDEO)

Da podsjetimo, odlikovanom Miletiću, borcu I kategorije i RVI, dijete je pogunulo u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Umjesto trajnog stambenog  smještaja, dobio je tek  alternativni. Božanović je od BO RS-a tražio sredstva za samozapošljavanje, a nakon odbijanja nije mu jasno ni zašto je odbijen ni koliko je bodova  imao.

Vlast nije imala sluha za njih dvojicu, kao ni BO RS. S njima u parku „Mladen Stojanović“ razgovarao je samo predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske Duško Vukotić.

Davno je Bogdan Miletić  sve dokumente o ranjavanju i pogibiji svoje 24-godišnje  ćerke Ranke kao borca VRS predao u opštinu, boračkoj organizaciji Foče. Ali, sve se zagubilo, a starina Bogdan sa svojom mukom postade  izgubljen u evidenciji i od svih  zaboravljen.

Ne traži mnogo. Ono šta mu po zakonu i pripada. Stan. Tokom 24 časovnog boravka u Banjaluci uspio je u hodniku  vlade sresti  užurbanog resornog ministra Petra Đokića, koji mu je rekao da će razgovarati drugom prilikom. U Banjaluku teško da će opet doći, ali će mu pisati.

S Miletićem u Banjaluku, ali po svoja prava, došao je  Miladin Božanović, koji ne može da vjeruje kako  predsjednik Boračke organizacije Pantelija Ćurguz nije upoznat sa njegovim slučajem.

Lista obimnu dokumentaciju i pokazuje dopise BO RS sa potpisima Ćurguza. Tražio je kredit za samozapošljavanje u iznosu od 20 hiljada maraka, djelimično da vrati prethodni, a djelimično da
uloži.

Miladin ne zna ni koliko je imao bodova. Ovo i ne čudi, jer je BORS poltronska organizacija koja štiti republičke i opštinske moćnike, kaže predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske.

Veterani će, kako navodi njihov predsjednik, vladajućim dati još malo vremena da ispune njihove zahtjeve.Ako ih ne ispune, uslijediće novi protesti na koje će biti pozvani svi demobilisani borci i svi
oni koji se iskreno bore za promjene-naglasio je Vukotić.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pero

30.04.2014 18:22

mozda su ljudi i u pravu... pogledajte koliko ima komentara. koga njih dvojica zanimaju. baji i slicnim je odlicno.

ODGOVORITE
Name

ДрАган

30.04.2014 18:56

Нико није крив за овакав однос према борцима него сами борци. Ми смо криви што смо се довели у овакав положај!

ODGOVORITE