За дворану у Добоју још 6,6 милиона КМ из буџета града

– Град Добој на чијем је челу Борис Јеринић одлучио је издвојити још 6,6 милиона марака за изградњу спортске дворане чиме би улагања у овај објекат могла премашити 13,3 милиона марака са ПДВ-ом.

Република Српска 05.10.2023 | 16:44
За дворану у Добоју још 6,6 милиона КМ из буџета града

Осим што су улагања значајно прешла 7,5 милиона КМ, колико је власт обећавала да ће бити потрошено да би се изградила ова дворана, и рокови су значајно пробијени.

У љето 2018. године када је прича о градњи дворане и започела и када је и расписан први тендер обећано је да ће пројекат бити завршен 2020. године, али до дана данашњег крај објекта се не назире.

Ако кренемо од почетка видимо да је уговор за први тендер односно за реконструкцију, доградњу и надоградњу спортске дворане у Добоју још 2018. вриједан 5,2 милиона марака добила фирма „Прода монт“ из Добоја у власништву Горана Продића.

Иста фирма је и двије године касније добила два уговора вриједна 1,5 милиона марака за извођење радова на објекту спортске дворане у Добоју.

Такође, Град Добој је недавно фирмама „Сириус 2010“ из Бањалуке, „Коминг Про“ из Градишке и „Саша Траде“ из Добоја додијелио уговор тежак  1,5 милиона марака за грађевинске радове, електроинсталације и машинске инсталације на дворани, али је та одлука поништена рјешењем Канцеларије за разматрање жалбе.

Најновијим тендером Град Добој тражи фирму за изградњу спортске дворане фаза два, а која се односи на грађевинске радове, водовод и канализацију.

Као доказ техничке и професионалне способности понуђача узима се успјешно искуство у реализацији истих или сличних уговора за период од пет година, као и да је квалификован за извођење радова предметне набавке.

Када су у питању сертификати за спортски под он мора бити на ФИБА листи и мора бити класификован за такмичења највишег ранга.

Од фирме која побједи на тендеру се тражи да одради браварске, молерске, керамичарске, као и гипс – картонске радове.

Град Добој очигледно планира спортску дворану модерног изгледа па ће понуђач морати одрадити и више стаклених фасада.

Када говоримо о спортској опреми неопходно је да понуђач допреми кошаркашку конструкцију која мора бити одобрена од међународне кошаркашке федерације (ФИБА).

Такође је неопходно и да допреми преносне такмичарске рукометне голове, као и преносни такмичарски одбојкашки сет.

Понуђач ће морати допремити и натпис „Арена Добој“ по принципу 3Д слова.

У тендеру је наведено да је рок за извођење радова 12 мјесеци, док је рок за преузимање тендерске документације 25. октобар ове године.

(Цапитал) Фото: Агенције

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бране Нусиц

05.10.2023 17:19

Саградите ви јавну кухињу, да малоумни народ има ста јести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просто питање

05.10.2023 17:45

Дали постоји један пројекат који је завршен без "накнадних радова", бар ЈЕДАН?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wоw

05.10.2023 19:13

Добој не само да је град случај него је регионална праоница прљавог новца. Докле мислите правити овај добојски Скадар на Бојани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

05.10.2023 19:27

Све другари из булевара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

05.10.2023 20:36

Рви,борци,пензионери ,радници и обичан народ гладан,а ви би да се гладан народ бави спортом и посјећује спортске догадјаје,који немају никакав интерес за обичан народ,направите фабрике и запослити народ,с не да га залудјујете којекаквим глупостима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

06.10.2023 00:08

Тужно. Потпуно сте у праву...али,имам осјећај да Добојлије нису свјесне шта им се пред очима догадја.

Name

Питање за новинара

05.10.2023 21:49

Да ли би се могло сазнати хоће ли ико одговарати за кашњење у радовима? Мислим да би и најгори тужилац лако нашао доказе о криминалу око овог објекта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамни вилајет

06.10.2023 07:38

Они да се озбиљно желе бавити криминалом у Добоју, давно би биле покренуте оптужнице за куповину вртића, зграде Павловић банке, многобројних замјена локала на атрактивним локацијама на штету града, извлачења пара из ДИРГ-а, Преслице, Водовода, Топлане...

Name

Добој

06.10.2023 14:48

А, тек колико це водовод да плати фирми БЕТОН ПЛУС пословне просторе који и јесу изграђени а земљисту водовода.

ОДГОВОРИТЕ