Za dvoranu u Doboju još 6,6 miliona KM iz budžeta grada

– Grad Doboj na čijem je čelu Boris Jerinić odlučio je izdvojiti još 6,6 miliona maraka za izgradnju sportske dvorane čime bi ulaganja u ovaj objekat mogla premašiti 13,3 miliona maraka sa PDV-om.

Republika Srpska 05.10.2023 | 16:44
Za dvoranu u Doboju još 6,6 miliona KM iz budžeta grada

Osim što su ulaganja značajno prešla 7,5 miliona KM, koliko je vlast obećavala da će biti potrošeno da bi se izgradila ova dvorana, i rokovi su značajno probijeni.

U ljeto 2018. godine kada je priča o gradnji dvorane i započela i kada je i raspisan prvi tender obećano je da će projekat biti završen 2020. godine, ali do dana današnjeg kraj objekta se ne nazire.

Ako krenemo od početka vidimo da je ugovor za prvi tender odnosno za rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju sportske dvorane u Doboju još 2018. vrijedan 5,2 miliona maraka dobila firma „Proda mont“ iz Doboja u vlasništvu Gorana Prodića.

Ista firma je i dvije godine kasnije dobila dva ugovora vrijedna 1,5 miliona maraka za izvođenje radova na objektu sportske dvorane u Doboju.

Takođe, Grad Doboj je nedavno firmama „Sirius 2010“ iz Banjaluke, „Koming Pro“ iz Gradiške i „Saša Trade“ iz Doboja dodijelio ugovor težak  1,5 miliona maraka za građevinske radove, elektroinstalacije i mašinske instalacije na dvorani, ali je ta odluka poništena rješenjem Kancelarije za razmatranje žalbe.

Najnovijim tenderom Grad Doboj traži firmu za izgradnju sportske dvorane faza dva, a koja se odnosi na građevinske radove, vodovod i kanalizaciju.

Kao dokaz tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača uzima se uspješno iskustvo u realizaciji istih ili sličnih ugovora za period od pet godina, kao i da je kvalifikovan za izvođenje radova predmetne nabavke.

Kada su u pitanju sertifikati za sportski pod on mora biti na FIBA listi i mora biti klasifikovan za takmičenja najvišeg ranga.

Od firme koja pobjedi na tenderu se traži da odradi bravarske, molerske, keramičarske, kao i gips – kartonske radove.

Grad Doboj očigledno planira sportsku dvoranu modernog izgleda pa će ponuđač morati odraditi i više staklenih fasada.

Kada govorimo o sportskoj opremi neophodno je da ponuđač dopremi košarkašku konstrukciju koja mora biti odobrena od međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Takođe je neophodno i da dopremi prenosne takmičarske rukometne golove, kao i prenosni takmičarski odbojkaški set.

Ponuđač će morati dopremiti i natpis „Arena Doboj“ po principu 3D slova.

U tenderu je navedeno da je rok za izvođenje radova 12 mjeseci, dok je rok za preuzimanje tenderske dokumentacije 25. oktobar ove godine.

(Capital) Foto: Agencije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Brane Nusic

05.10.2023 17:19

Sagradite vi javnu kuhinju, da maloumni narod ima sta jesti.

ODGOVORITE
Name

Prosto pitanje

05.10.2023 17:45

Dali postoji jedan projekat koji je završen bez "naknadnih radova", bar JEDAN?

ODGOVORITE
Name

Wow

05.10.2023 19:13

Doboj ne samo da je grad slučaj nego je regionalna praonica prljavog novca. Dokle mislite praviti ovaj dobojski Skadar na Bojani?

ODGOVORITE
Name

Hahaha

05.10.2023 19:27

Sve drugari iz bulevara

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

05.10.2023 20:36

Rvi,borci,penzioneri ,radnici i običan narod gladan,a vi bi da se gladan narod bavi sportom i posjećuje sportske dogadjaje,koji nemaju nikakav interes za običan narod,napravite fabrike i zaposliti narod,s ne da ga zaludjujete kojekakvim glupostima

ODGOVORITE
Name

Slavica

06.10.2023 00:08

Tužno. Potpuno ste u pravu...ali,imam osjećaj da Dobojlije nisu svjesne šta im se pred očima dogadja.

Name

Питање за новинара

05.10.2023 21:49

Да ли би се могло сазнати хоће ли ико одговарати за кашњење у радовима? Мислим да би и најгори тужилац лако нашао доказе о криминалу око овог објекта

ODGOVORITE
Name

Tamni vilajet

06.10.2023 07:38

Oni da se ozbiljno žele baviti kriminalom u Doboju, davno bi bile pokrenute optužnice za kupovinu vrtića, zgrade Pavlović banke, mnogobrojnih zamjena lokala na atraktivnim lokacijama na štetu grada, izvlačenja para iz DIRG-a, Preslice, Vodovoda, Toplane...

Name

Doboj

06.10.2023 14:48

A, tek koliko ce vodovod da plati firmi BETON PLUS poslovne prostore koji i jesu izgrađeni a zemljistu vodovoda.

ODGOVORITE