Објављени нови детаљи о убиству инспектора у БН

Након што је убијен полицијски инспектор Ненад Марковић (38) из Бијељине, осумњичени у овом случају су одбацили неколико пиштоља.

Република Српска 05.10.2023 | 11:11
Објављени нови детаљи о убиству инспектора у БН

То се наводи у рјешењу за одређивање притвора Брчаку Николи Кокановићу, те Бијељинцима Денију Савићу, његовом брату Бојану Савићу и Дејану Шарићу, које сумњиче да су му покушали помоћи.

Осумњичене терете да су у ноћи између 1. и 2. октобра око 23.50 возилом дошли у клуб ЈИЛ, у којем су у том моменту били Ненад Марковић и суспендовани полицајац Далибор Бошњаковић.

"Сви заједно су ушли у објекат при чему су Никола Кокановић и Дени Савић кренули у у правцу тоалета, како би пронашли Марковића и Бошњаковића, док су се Бојан Савић и Дејан Шарић смјестили за сто до улазних врата", наводи се у рјешењу за одређивање притвора, које је објавио Окружни суд у Бијељини.

Кокановић и Дени Савић су, додаје се, уочили Марковића и Бошњаковића, те им је један од њих двојице рукама послао знаковну гестикулацију, а затим су наставили кретање према излазу.

Кокановић је, додаје се, био свјестан и знао да испаљивањем хитаца може убити Марковића и Бошњаковића, што је и хтио.

"Након што је Марковић отворио врата и закорачио да изађе испред угоститељског објекта, док је за њим излазио и Бошњаковић, а Бојан Савић и Дејан Шарић били одмах иза њихових леђа, Кокановић је из непосредне близине у Мрковићев лијеви горњи дио тијела - прса, из пиштоља марке 'Црвена Застава', калибра 7,65 мм, испалио два хица усљед којих је Ненад пао на тротоар, а затим окренуо пиштољ у правцу Бошњаковићу повлаћечи неколико пута обарач, при чему је затварач био у задњем положају усљед недостатка метака или блокирања оружја", наводи се у Рјешењу.

То је све Дени Савић, како се наводи, посматрао, а онда кренуо у његовом правцу и замахнуо десном ногом како би  Бошњаковића ударио.

"У том тренутку се Кокановић упутио према подземној гаражи стамбене зграде гдје је требао одбацити пиштољ и гардеробу, док су се преостала тројица иако свјесни да помажу Кокановићу да не буде откривен, што су и хтјели, упутили се према хотелу", наводи се у рјешењу.

Ушли су, додаје се, у споредну улицу, паралелну са улицом и мјестом гдје се требао покупити Кокановић.

"У непосредној близини контејнера за смеће од себе су одбацили три пиштоља, а затим се упутили према улици како би обезбиједили превоз за даљи бијег", наводи се у Рјешењу.

(Независне)  Фото:БН

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Рицардо

05.10.2023 11:34

С обзиром да му је отац политицар тј.народни посланик добит це минималну од 10 година а одлезат це вјероватно око 6 година тј.након 2/3 казне....и онда нама Миле казе останите овдје нема среце у Њемацкој....🤦

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимусс

05.10.2023 12:16

Може бити и амнестија

Name

Ре

05.10.2023 12:41

И једни и други лопови,ко је са дјаволом шуровао није далеко отишао

Name

Ре

05.10.2023 12:41

А мозда цак и буде ослободен,,услед недосратка доказа ,,а вјероцатно и камере испред објекта у том тренyтку нису биле укљуцене (обрисан садрзај )

Name

Ана

05.10.2023 11:41

Тако је код нас дјеца људи на положајима се понашају ко на дивљем западу тата васпиаво тако сине имаш паре мене на положају можеш да радиш шта хоћеш и у овом случају ће бити како тата каже то је свима јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2023 15:59

Тата и мама га сигурно нису васпитали овако, има он и сестру која је нормална дјевојка, покојни дјед, био је командир полиције у Бч.-Дис., покојни стриц, био је полициски инспектор у Бч.-Дис. ! Неки се једноставно роде проблематични, и ту нема помоћи ! Што се тиче његовог оца, он је бизнисме и политичар , ништа бољи нити гори, од осталих бизнисмена и политичара !

Name

Мики

05.10.2023 11:55

Недостаје дио када су му звали оца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ким

05.10.2023 18:13

Па и стриц Горан му је 2000-их пуцао у ноћном клубу на броду где се одвијала проституција у Брцком. Тата начелник, он застрасивао народ, а можда је неко и рањен тада. Сећам се да је био скандал. Је ли му суђено? Тешко.

Name

јј

05.10.2023 18:14

Јеси ли чула за народну изреку:"Какав отац такав син."?

Name

Прњавор

05.10.2023 12:08

Е сад..то је полиција све лијепо смислила ал још само да нађу основ,а зашто су то Кокановић и екипа дошли у клуб и тражили Марковића?осим тога,првобитна прича је била да су Кокановић и екипа већ били у клубу а да је Марковић дошао..да "буде на дужности"..морају јос мало да пораде на причи..препостављам да им је"извор"суспендовани полицајац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рол

05.10.2023 15:54

Ма овдје је све јасно, само сто оцигледно се хоце прикрити или прецутати. Ста це активни инспектор у ноцном клубу са суспендованим инспектором? И онда казе полиција, Марковиц био на дузности. Ста има да буде на дузности са суспендованим инспектором? Сем тога, ста има један инспектор да размјењује гестикулације са криминалцем и да излази напоље на његов позив? И то све у друству суспендованог полицајца. И наравно, када треба убити Марковица, ради пистољ као свајцарски сат, а када треба "убити" овог другог, све се поквари. Једног убију, а другог напуцају ногом. Провидније не мозе. Оцигледно су се сви бавили криминалом, као и покојник, а сада се покусава приказати као добар момак.

Name

Јохан

05.10.2023 19:20

И наравно, када треба убити Марковица, ради пистољ као свајцарски сат, а када треба "убити" овог другог, све се поквари. Једног убију, а другог напуцају ногом. Провидније не мозе. <<<< БРАВО

Name

Калигула

05.10.2023 12:58

Дечко је невиђени ретард, има све у животу али му дрога неда да живи нормално него мафија. А и ова прича се не уклапа има ту нека друга позадина али каква је год није разлог да убије човјека. До сада је плаћао да то други чине а сада је то урадио и лично. Имаће времена да хлади главурду луду у Фочи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

05.10.2023 15:08

Бице он савјетник пресједнику Додику или це преузети Бијељину.

Name

200 ГОДИНА РОБИЈЕ

05.10.2023 13:02

200 ГОДИНА СТРОГОГ ЗАТВОРА ..А И СТАРОГ КОКАНОВИЦА И ЦЈЕЛУ ПОРОДИЦУ СИКАНИРАТИ...ПРОТЈЕРАВАТИ КРОЗ ИГЛЕНЕ УСИЦЕ..ЈЕБО ИМ.ПАС МАТЕР..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

05.10.2023 14:23

Ко још нормалан иде у ЈИЛ, у један обични ћумез. Тамо можете свашта да нађете осим поштеног човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар није реалније

05.10.2023 15:20

Да је инспектор кренуо да приведе малог дјилкоса са другом а овај то осетио па га убио. Шта су иначе тражили инспектори у том цумезу од кафица од толико лијепих и модерних кафица у БН. Позадина није расцисцена очито или се неће радити јер би свашта изасло. Не знам само питам јер све је нејасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдар

05.10.2023 16:44

Ево шансе за Тузиластво да показе да постоји правна Дрзава.Министар Полиције после овога најави Чистку у Полицији. Све Корумпирано. Сад це видјети ста је Правда. За убиство Полицајца иде Дозивотна Казна. Или це Политика то Затаскати. О Покојнику све Најбоље али ста це он са Полицајцом Криминалцом да ради у Клубу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Море

05.10.2023 20:53

Све у овом случају смрди.Нико неће да каже праву истину,једина истина је да је човјек убијен.И полиција и криминалци не могу да функционишу једни без других.Заједно су до гуше у криминалу и хоће и једни и други да узму већи залогај и тада долази до тога да пуцају једни у друге.Све је код нас отишло додјавола.