Objavljeni novi detalji o ubistvu inspektora u BN

Nakon što je ubijen policijski inspektor Nenad Marković (38) iz Bijeljine, osumnjičeni u ovom slučaju su odbacili nekoliko pištolja.

Republika Srpska 05.10.2023 | 11:11
Objavljeni novi detalji o ubistvu inspektora u BN

To se navodi u rješenju za određivanje pritvora Brčaku Nikoli Kokanoviću, te Bijeljincima Deniju Saviću, njegovom bratu Bojanu Saviću i Dejanu Šariću, koje sumnjiče da su mu pokušali pomoći.

Osumnjičene terete da su u noći između 1. i 2. oktobra oko 23.50 vozilom došli u klub JIL, u kojem su u tom momentu bili Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

"Svi zajedno su ušli u objekat pri čemu su Nikola Kokanović i Deni Savić krenuli u u pravcu toaleta, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan Savić i Dejan Šarić smjestili za sto do ulaznih vrata", navodi se u rješenju za određivanje pritvora, koje je objavio Okružni sud u Bijeljini.

Kokanović i Deni Savić su, dodaje se, uočili Markovića i Bošnjakovića, te im je jedan od njih dvojice rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu.

Kokanović je, dodaje se, bio svjestan i znao da ispaljivanjem hitaca može ubiti Markovića i Bošnjakovića, što je i htio.

"Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred ugostiteljskog objekta, dok je za njim izlazio i Bošnjaković, a Bojan Savić i Dejan Šarić bili odmah iza njihovih leđa, Kokanović je iz neposredne blizine u Mrkovićev lijevi gornji dio tijela - prsa, iz pištolja marke 'Crvena Zastava', kalibra 7,65 mm, ispalio dva hica usljed kojih je Nenad pao na trotoar, a zatim okrenuo pištolj u pravcu Bošnjakoviću povlaćeči nekoliko puta obarač, pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja", navodi se u Rješenju.

To je sve Deni Savić, kako se navodi, posmatrao, a onda krenuo u njegovom pravcu i zamahnuo desnom nogom kako bi  Bošnjakovića udario.

"U tom trenutku se Kokanović uputio prema podzemnoj garaži stambene zgrade gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu, dok su se preostala trojica iako svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven, što su i htjeli, uputili se prema hotelu", navodi se u rješenju.

Ušli su, dodaje se, u sporednu ulicu, paralelnu sa ulicom i mjestom gdje se trebao pokupiti Kokanović.

"U neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili prema ulici kako bi obezbijedili prevoz za dalji bijeg", navodi se u Rješenju.

(Nezavisne)  Foto:BN

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Ricardo

05.10.2023 11:34

S obzirom da mu je otac politicar tj.narodni poslanik dobit ce minimalnu od 10 godina a odlezat ce vjerovatno oko 6 godina tj.nakon 2/3 kazne....i onda nama Mile kaze ostanite ovdje nema srece u Njemackoj....🤦

ODGOVORITE
Name

Anonimuss

05.10.2023 12:16

Može biti i amnestija

Name

Re

05.10.2023 12:41

I jedni i drugi lopovi,ko je sa djavolom šurovao nije daleko otišao

Name

Re

05.10.2023 12:41

A mozda cak i bude osloboden,,usled nedosratka dokaza ,,a vjerocatno i kamere ispred objekta u tom trenytku nisu bile ukljucene (obrisan sadrzaj )

Name

Ana

05.10.2023 11:41

Tako je kod nas djeca ljudi na položajima se ponašaju ko na divljem zapadu tata vaspiavo tako sine imaš pare mene na položaju možeš da radiš šta hoćeš i u ovom slučaju će biti kako tata kaže to je svima jasno

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2023 15:59

Tata i mama ga sigurno nisu vaspitali ovako, ima on i sestru koja je normalna djevojka, pokojni djed, bio je komandir policije u Bč.-Dis., pokojni stric, bio je policiski inspektor u Bč.-Dis. ! Neki se jednostavno rode problematični, i tu nema pomoći ! Što se tiče njegovog oca, on je biznisme i političar , ništa bolji niti gori, od ostalih biznismena i političara !

Name

Miki

05.10.2023 11:55

Nedostaje dio kada su mu zvali oca...

ODGOVORITE
Name

kim

05.10.2023 18:13

Pa i stric Goran mu je 2000-ih pucao u noćnom klubu na brodu gde se odvijala prostitucija u Brckom. Tata načelnik, on zastrasivao narod, a možda je neko i ranjen tada. Sećam se da je bio skandal. Je li mu suđeno? Teško.

Name

jj

05.10.2023 18:14

Jesi li čula za narodnu izreku:"Kakav otac takav sin."?

Name

Prnjavor

05.10.2023 12:08

E sad..to je policija sve lijepo smislila al još samo da nađu osnov,a zašto su to Kokanović i ekipa došli u klub i tražili Markovića?osim toga,prvobitna priča je bila da su Kokanović i ekipa već bili u klubu a da je Marković došao..da "bude na dužnosti"..moraju jos malo da porade na priči..prepostavljam da im je"izvor"suspendovani policajac?

ODGOVORITE
Name

Rol

05.10.2023 15:54

Ma ovdje je sve jasno, samo sto ocigledno se hoce prikriti ili precutati. Sta ce aktivni inspektor u nocnom klubu sa suspendovanim inspektorom? I onda kaze policija, Markovic bio na duznosti. Sta ima da bude na duznosti sa suspendovanim inspektorom? Sem toga, sta ima jedan inspektor da razmjenjuje gestikulacije sa kriminalcem i da izlazi napolje na njegov poziv? I to sve u drustvu suspendovanog policajca. I naravno, kada treba ubiti Markovica, radi pistolj kao svajcarski sat, a kada treba "ubiti" ovog drugog, sve se pokvari. Jednog ubiju, a drugog napucaju nogom. Providnije ne moze. Ocigledno su se svi bavili kriminalom, kao i pokojnik, a sada se pokusava prikazati kao dobar momak.

Name

Johan

05.10.2023 19:20

I naravno, kada treba ubiti Markovica, radi pistolj kao svajcarski sat, a kada treba "ubiti" ovog drugog, sve se pokvari. Jednog ubiju, a drugog napucaju nogom. Providnije ne moze. <<<< BRAVO

Name

Kaligula

05.10.2023 12:58

Dečko je neviđeni retard, ima sve u životu ali mu droga neda da živi normalno nego mafija. A i ova priča se ne uklapa ima tu neka druga pozadina ali kakva je god nije razlog da ubije čovjeka. Do sada je plaćao da to drugi čine a sada je to uradio i lično. Imaće vremena da hladi glavurdu ludu u Foči.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

05.10.2023 15:08

Bice on savjetnik presjedniku Dodiku ili ce preuzeti Bijeljinu.

Name

200 GODINA ROBIJE

05.10.2023 13:02

200 GODINA STROGOG ZATVORA ..A I STAROG KOKANOVICA I CJELU PORODICU SIKANIRATI...PROTJERAVATI KROZ IGLENE USICE..JEBO IM.PAS MATER..

ODGOVORITE
Name

Realno

05.10.2023 14:23

Ko još normalan ide u JIL, u jedan obični ćumez. Tamo možete svašta da nađete osim poštenog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

Zar nije realnije

05.10.2023 15:20

Da je inspektor krenuo da privede malog djilkosa sa drugom a ovaj to osetio pa ga ubio. Šta su inače tražili inspektori u tom cumezu od kafica od toliko lijepih i modernih kafica u BN. Pozadina nije rasciscena očito ili se neće raditi jer bi svašta izaslo. Ne znam samo pitam jer sve je nejasno.

ODGOVORITE
Name

Brdar

05.10.2023 16:44

Evo šanse za Tuzilastvo da pokaze da postoji pravna Drzava.Ministar Policije posle ovoga najavi Čistku u Policiji. Sve Korumpirano. Sad ce vidjeti sta je Pravda. Za ubistvo Policajca ide Dozivotna Kazna. Ili ce Politika to Zataskati. O Pokojniku sve Najbolje ali sta ce on sa Policajcom Kriminalcom da radi u Klubu.

ODGOVORITE
Name

More

05.10.2023 20:53

Sve u ovom slučaju smrdi.Niko neće da kaže pravu istinu,jedina istina je da je čovjek ubijen.I policija i kriminalci ne mogu da funkcionišu jedni bez drugih.Zajedno su do guše u kriminalu i hoće i jedni i drugi da uzmu veći zalogaj i tada dolazi do toga da pucaju jedni u druge.Sve je kod nas otišlo dodjavola.