Ранко Дебевец поново ће бити на челу Суда БиХ?

Халил Лагумџија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ је истакао да је Дебевец прошао све процедуре, те да је подсавјет предложио његово именовање.

Босна и Херцеговина 17.01.2023 | 12:19
Ранко Дебевец поново ће бити на челу Суда БиХ?

Очекује се да ће Дебевец сутра званично бити именован, те да ће тада изложити свој програм рада.

ВСТС је на данашњој сједници расправљао о процедури именовања нових чланова овог тијела, будући да члановима Савјета, Жељки Радовић, Душки Богојевић и Јадранки Станишић ове године истичу мандати. 

Истакнуто је да нови чланови морају бити изабрани три мјесеца прије истека мандата.

Савјет није изгласао да се у тај процес иде жријебањем, већ да остаје иста ситуација када је ријеч о полу и националној структури оних које ће бити изабрани.

На дводневној сједници, пред члановима ВСТС-а наћи ће се извјештај о раду Предсједништва ВСТС-а БиХ за период од 1. јула до 31. децембра прошле године.

Једна од тачака дневног реда је и усвајање Акционог плана за реализацију комуникацијског плана ВСТС-а БиХ за области етике, интегритета и спречавање сукоба интереса.

Пред ВСТС-ом ће се наћи и одобравање Програма почетне обуке и стручног усавршавања Центра за едукацију судија и јавних тужилаца Републике Српске, Центра за едукацију судија и тужилаца Федерације БиХ и Правосудне комисије Брчко дистрикта за ову годину.

Чланови ВСТС-а разматраће и приједлог за редовно извјештавање главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Федералног тужилаштва Федерације БиХ и Тужилаштва Брчко дистрикта о рјешавању предмета корупције и организованог криминала.

(БХРТ   Фото:Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ОО7

17.01.2023 12:09

БХ држављанство или шпанско?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напред БејХа!

17.01.2023 12:19

Кадар без икаквих резултата из прослог мандата поново наставља стопама успјеха?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

17.01.2023 15:03

Нечувено.Воду вари воду лади. Вода па вода и ништа друго

Name

Qqqq

17.01.2023 15:18

О јеси нас обрадово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

18.01.2023 06:14

Задњи воз из БиХ је вец одавно отисао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

на посо

18.01.2023 15:59

Е сад на посо,на посо.

ОДГОВОРИТЕ