Надлежни из БиХ договорили трасе аутопута кроз Брчко

Приједлози коридора аутопутева те гасовода који ће пролазити кроз Брчко данас су званично усаглашени, а у складу с процедурама коначна форма ће ускоро бити објелодањена.

Босна и Херцеговина 06.09.2022 | 15:26
Надлежни из БиХ договорили трасе аутопута кроз Брчко

Званичници Брчко дистрикта, заједно са представницима власти оба бх. ентитета те званичницима Аутоцеста Федерације БиХ и Аутопутева Републике Српке данас су у дистрикту одржали заједнички састанак, током којег су усаглашени коридори аутопутева које ће пролазити кроз овај дио Босне и Херцеговине.

"Дефинисања траса аутоцеста кроз територију Брчко дистрикта значајни су за оба ентитета, дистрикт, али и Босну и Херцеговину у цијелости. Након што је Скупштина Брчко дистрикта повјерила Заводу за планирање приступање измјенама просторног плана, којим ће дефинисати трасе аутоцеста, радило се веома дуго на валоризацији понуђеног рјешења. Овдје нема компромиса, а завод је у складу с прописима струке понудио рјешење које не скрнави насљена мјеста", казао је градоначелник Брчког Есед Кадрић.

Усаглашавањем коридора којима ће пролазити аутопутеви на простору Брчко дистрикта, отклоњене су све препреке за реализацију важних капиталних пројеката који се одвијају интензивно, прије свега на релацији аутопута из правца Бања Луке ка Бијељини.

"Ово је изузетно важно јер аутопутеви повезују ентитете и БиХ са земљама западног Балкана, али истовремено и са Европском унијом. Аутопут који пролази кроз Брчко према Бањалуци и Сарајеву, донијеће једну нову димензију те нову позицију и могућност да дисрикт има још бољу позицију за стране, али и домаће улагаче", казао је Војин Митровић, државни министар комуникација и промета.

(Клиx   Фото: А. К./Клиx.ба)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Путеви да буду заврсени

06.09.2022 13:31

Па и према Сарајеву, а ФБХ мора на подијелу, из техницких разлога компликованости које је подлога за разбојниства (криминал, крадје) на свим нивоима и великим (Док ФБХ увози и блокира, Српска има проблеме, разлаз, односно упроставање ФБХ) ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

06.09.2022 14:11

Ста цемо од толиких аутопутева у РС? РС има становника мање него главни град Баварске, Минхен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето кад он казе

06.09.2022 14:23

Митровић сељацина и подрепас као државни министар еј људи јел ви видите ово. Митровић који је уништио Младост и изградио трговачки центар , покуповао земљиште куд је траса Аутопута да га сад прода држави, син савјетник код власти а пљували Додикове прошли пут и онда улетио код Сосе. А народ навуцен на танак лед и изваран. Боже мили дали се ово само нама дешава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

06.09.2022 15:34

Десава се цијелом свијету, али смањи дозивљај, повецај вјеру да јеси и сто јеси, као цовијек ...

Name

горан

06.09.2022 14:41

На 9 км сјеверно од Брцког у Хрватској вец годинама постоји аутопут "Братство - Јединство" (Београд - Загреб) . Али, насим политицарима је то мало и хоце да аутопут пролази бас кроз њихову махалу [Брцко]. А у рецимо истоцној Херцеговини ни километар аутопута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

06.09.2022 20:28

Ма мани се више братства и јединства и Хрватске...пут треба само не оволико скуп, треба само убацити поштење...

Name

Предатор

06.09.2022 15:31

Колико су паметовали досад су га могли ј направити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Во

07.09.2022 12:06

Хоће Папак да гази по асвалту, а научио по блату. Најважније је да се договоре, како ће дијелити опљачкано од народа...

ОДГОВОРИТЕ