Босић: Грађани све сиромашнији, а елите све богатије

- Чињеница је да су сви грађани у БиХ угрожени, осим малог броја елита чије је богатство све веће - каже Босић и додаје да је за то крива власт јер не доноси никакве одлуке осим што пребацује одговорност са једног нивоа на други..

Република Српска 01.07.2021 | 18:34
Босић: Грађани све сиромашнији, а елите све богатије

Делегат Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић (СДС) рекао је данас новинарима у БиХ да власт не доноси никакве одлуке осим што пребацује одговорност са једног нивоа на други.

Говорећи о заштити домаће пољопривредне производње, Босић је истакао да је то питање у надлежности ентитета, али да су на ниову БиХ царине и друге заштитне мјере као што је фитосанитарна инспекција.

– Треба да се престане манипулисати са пољопривредним произвођачима ко је одговоран за њихову ситуацију. Сви су одговорни, па чак једним дијелом и опозиција али то, као и многа друга питања, мора да се отвори на парламентима, за шта не постоје услови и политичка воља – рекао је Босић.

Чињеница је, каже он, да су сви грађани у БиХ угрожени, осим малог броја елита чије је богатство све веће.

"Локални политички играчи треба да схвате да морају направити помак у смислу промјена и да направе какав-такав договор”, казао је Босић.

Коментаришући словеначко преузимање предсједавања Савјету ЕУ, Босић је рекао да је увјерен да Словенија има добре намјере према региону и БиХ.

– То што Словенија преузима предсједавање Савјету ЕУ је шанса, не само за БиХ, него и остале земље региона да направе корак напријед. Наш проблем је што у свему видимо непријатељство и што функционишемо на бази одбране од неког ко нас напада. Морали би окренути психологију политике у смислу да више није рат него да тражимо пријатеље и направимо први корак напријед – рекао је Босић.

Што се тиче нон-пејпер, Босић је навео да је то “мистериозна прича” с обзиром да нико није преузео одговорност да је његов аутор, чиме је очигледно да је то прича која је спинована на рачун неких старих политика.

"Читава прича о нон-пејперу је да је некоме у том тренутку затребала криза и када се мало боље погледа види се да је много нереалних ствари које се спомињу", навео је Босић.

Када је у питању долазак америчког дипломате Мету Палмера у БиХ, Босић каже да остаје да се види да ли ријеч већ виђеним протоколарним разговорима или амерички званичник има другу политику у рукаву.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Соколац

01.07.2021 16:40

Тако је народ нема хљеба да једе,ови лопови на целу са Легендом милионери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

01.07.2021 18:39

Све је рукама неколико породица бар када је у питању Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

01.07.2021 18:42

Борци незадовољни, љекари професори, полиција, радници све отишло уврага.Овдје треба побуна свих против овако накарадне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3 коментара

01.07.2021 21:06

Немојте да серете. Није лосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочићев Вијенац

02.07.2021 05:25

Не могу да схвати глсаче МД. Па човјече, видиш вилу на Дедињу, имање на Фрушкој гори итд. Шта њему значи Српска он и жели да побјегне одавде. А ево Драшко гради парк, живи у БЛ итд. Зар им није јасно да их не воли? Сваког ко гласа за њега, он у суштини мрзи. Народе пробудите се док није нестала Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.07.2021 06:40

Неко ко је својевремено рекао да је република шумска, причати тада једне приче а сада друге ја му не вјерујем да ми је род родјени а поврх тога енормни капитал на конту. Од плате није сигурно

Name

XX

02.07.2021 05:30

Тразите од цика пријевремене изборе за годину дана це нас нестати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тражимо

02.07.2021 07:31

...све што иде ка већој овласти државе тј њеном јачању. Од ЦИК-а ово, од СМ у вези бораца xансе изједначи статус тј да се изједначе давања за борце убсве три војске, да се вакцине набављају заједнички као БИХ... Е, па људи, и мени се чини да је крајње вријеме да се среди ова држава и да сви кренемо напријед. Коначно!

Name

Стана

02.07.2021 06:21

Па тако и треба, паметним и способним власт и паре, марви и овцама нека пасу траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВА

02.07.2021 14:33

Бас тако ко зна нека има а овце нека траву пасу .