Bosić: Građani sve siromašniji, a elite sve bogatije

- Činjenica je da su svi građani u BiH ugroženi, osim malog broja elita čije je bogatstvo sve veće - kaže Bosić i dodaje da je za to kriva vlast jer ne donosi nikakve odluke osim što prebacuje odgovornost sa jednog nivoa na drugi..

Republika Srpska 01.07.2021 | 18:34
Bosić: Građani sve siromašniji, a elite sve bogatije

Delegat Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je danas novinarima u BiH da vlast ne donosi nikakve odluke osim što prebacuje odgovornost sa jednog nivoa na drugi.

Govoreći o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, Bosić je istakao da je to pitanje u nadležnosti entiteta, ali da su na niovu BiH carine i druge zaštitne mjere kao što je fitosanitarna inspekcija.

– Treba da se prestane manipulisati sa poljoprivrednim proizvođačima ko je odgovoran za njihovu situaciju. Svi su odgovorni, pa čak jednim dijelom i opozicija ali to, kao i mnoga druga pitanja, mora da se otvori na parlamentima, za šta ne postoje uslovi i politička volja – rekao je Bosić.

Činjenica je, kaže on, da su svi građani u BiH ugroženi, osim malog broja elita čije je bogatstvo sve veće.

"Lokalni politički igrači treba da shvate da moraju napraviti pomak u smislu promjena i da naprave kakav-takav dogovor”, kazao je Bosić.

Komentarišući slovenačko preuzimanje predsjedavanja Savjetu EU, Bosić je rekao da je uvjeren da Slovenija ima dobre namjere prema regionu i BiH.

– To što Slovenija preuzima predsjedavanje Savjetu EU je šansa, ne samo za BiH, nego i ostale zemlje regiona da naprave korak naprijed. Naš problem je što u svemu vidimo neprijateljstvo i što funkcionišemo na bazi odbrane od nekog ko nas napada. Morali bi okrenuti psihologiju politike u smislu da više nije rat nego da tražimo prijatelje i napravimo prvi korak naprijed – rekao je Bosić.

Što se tiče non-pejper, Bosić je naveo da je to “misteriozna priča” s obzirom da niko nije preuzeo odgovornost da je njegov autor, čime je očigledno da je to priča koja je spinovana na račun nekih starih politika.

"Čitava priča o non-pejperu je da je nekome u tom trenutku zatrebala kriza i kada se malo bolje pogleda vidi se da je mnogo nerealnih stvari koje se spominju", naveo je Bosić.

Kada je u pitanju dolazak američkog diplomate Metu Palmera u BiH, Bosić kaže da ostaje da se vidi da li riječ već viđenim protokolarnim razgovorima ili američki zvaničnik ima drugu politiku u rukavu.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sokolac

01.07.2021 16:40

Tako je narod nema hljeba da jede,ovi lopovi na celu sa Legendom milioneri

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

01.07.2021 18:39

Sve je rukama nekoliko porodica bar kada je u pitanju Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Petar

01.07.2021 18:42

Borci nezadovoljni, ljekari profesori, policija, radnici sve otišlo uvraga.Ovdje treba pobuna svih protiv ovako nakaradne vlasti.

ODGOVORITE
Name

3 komentara

01.07.2021 21:06

Nemojte da serete. Nije lose

ODGOVORITE
Name

Kočićev Vijenac

02.07.2021 05:25

Ne mogu da shvati glsače MD. Pa čovječe, vidiš vilu na Dedinju, imanje na Fruškoj gori itd. Šta njemu znači Srpska on i želi da pobjegne odavde. A evo Draško gradi park, živi u BL itd. Zar im nije jasno da ih ne voli? Svakog ko glasa za njega, on u suštini mrzi. Narode probudite se dok nije nestala Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

RE

02.07.2021 06:40

Neko ko je svojevremeno rekao da je republika šumska, pričati tada jedne priče a sada druge ja mu ne vjerujem da mi je rod rodjeni a povrh toga enormni kapital na kontu. Od plate nije sigurno

Name

XX

02.07.2021 05:30

Trazite od cika prijevremene izbore za godinu dana ce nas nestati

ODGOVORITE
Name

Tražimo

02.07.2021 07:31

...sve što ide ka većoj ovlasti države tj njenom jačanju. Od CIK-a ovo, od SM u vezi boraca xanse izjednači status tj da se izjednače davanja za borce ubsve tri vojske, da se vakcine nabavljaju zajednički kao BIH... E, pa ljudi, i meni se čini da je krajnje vrijeme da se sredi ova država i da svi krenemo naprijed. Konačno!

Name

Stana

02.07.2021 06:21

Pa tako i treba, pametnim i sposobnim vlast i pare, marvi i ovcama neka pasu travu.

ODGOVORITE
Name

SAVA

02.07.2021 14:33

Bas tako ko zna neka ima a ovce neka travu pasu .