Бањалука домаћин Свјетског купа у кајаку и кануу

Једанаесту годину за редом, Бањалука и ријека Врбас поново ће бити домаћини Свјетског купа у кајаку и кануу на дивљим водама „Мтел – Врбас 2021.“ који ће бити одржан од 02. до 04. јула у Бањалуци.

Република Српска 01.07.2021 | 17:16
Бањалука домаћин Свјетског купа у кајаку и кануу

На такмичењу се очекује више од 300 учесника из 18 земаља свијета. Град Бањалука и ријека Врбас су постали препознатљиви по кајаку и кануу на дивљим водама и једини у свијету могу да се похвале да су до сад организовали бројна европска и свјетска такмичења у овом спорту, истичу организатори такмичења.

„Од сутра крећемо са првом спринт трком која ће се дешавати у кањону од 11 часова. Субота спринт трка и први пут спуштамо такмичење у Бањалуку тако да ће наши грађани имати прилику да то виде мало ближе и другачије него што смо навикли. Трећи дан се дешава спринт трка која ће се дешавати од ресторана Слап у Новоселији до тврђаве Кастел у БЛ. Прва трка послије годину и по дана у кајаку у свијету тако да су сигурно сви жељни такмичења и очекује нас једна жестока трка“, каже Никола Станковић, директор Свјетског купа.

Компанија Мтел традиционално, већ 8 година, пружа подршку Кајак кану клубу „Врбас мтел“ те је и ове године генерални спонзор такмичења.

„Ми смо некако логично и спонтано уз њих и подржавамо овогодишњи свјетски куп. Веома смо срећни, ја лично али и компанија Мтел што се ствари враћају у нормалу што напокон имамо догађаје на отовреном и што доводимо људе из свијета код нас у БЛ“, каже Милица Кондић, портпарол компаније „Мтел“.

Бањалука ће још једном доказати своју гостољубљивост и професионализам и потврдити зашто јој Свјетска кајашка федерација сваке године додијели организацију једне од најважнијих трка.

„Бити домаћин преко 300 такмичара, са 4 контитента преко 20 земаља које ће посјетити БЛ то је јединствена прилика да за БЛ чује не само Европа, него и свијет. То нас посебно радује. БЛ ће настојати сваки пут да побољшава ситагму град спорта“, каже  Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Због специфичности ситуације,овогодишња трка биће организована у складу са ковид протоколом наложеним од стране Свјетске кајакашке федерације, а који ће бити усклађен са корона мјерама. То значи да ће присуство публике бити дозвољено али без физичког контакта са такмичарима. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Предивна

01.07.2021 18:15

Вијест. Браво!

ОДГОВОРИТЕ